Milinković: Momenat nije dobar, ali imamo kvalitet i iskustvo da se nosimo s pritiskom

Podgoričani gostuju Sutjesci žele prvu pobjedu u 2024. godini

6224 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Sve što su mogli da uprskaju u prva tri kola proljećnjeg dijela šampionata fudbaleri Budućnosti su uprskali.

Počelo je sjajno, vođstvom protiv Dečić AdmiralBeta 2:0 na poluvremenu, a nakon što su Tuzani uzeli bod pod Goricom (2:2) šampion je potpuno stao - prvo je doživio debakl u Pljevljima protiv Rudara (3:0), onda je na svom terenu izgubio od Jezera.

Budućnost je druga na tabeli i ima dva boda manje od Dečića pred najveći crnogorski derbi sa Sutjeskom koji se igra u nedjelju od 17.30 časova u Nikšiću.

"Pred nama je veoma značajna utakmica, a očekivanja su najveća moguća. Želimo da napravimo dobar rezultat, jer poslije tri prve utakmice nismo zadovoljni. Nije dobar momenat u kom se nalazimo, a ni Sutjeska nije protivnik protiv kojeg možete da se vadite. Ipak, motiva ne smije da fali, želimo tri boda", rekao je trener Mladen Milinković.

Sutjeska je četvrta na tabeli, ima osam bodova manje od Budućnosti i nije prijetnja u borbi za titulu. Ali, može da pokvari računicu velikog rivalu.

"Sutjeska je promijenila trenera i nekoliko igrača, ali je zadržala kostur tima iz prošle godine. Kvalitet Nikšićana ne oslikava stanje na tabeli, zaslužuju više i sigurno da će to pokušati da urade protiv nas. Derbi je uvijek nešto novo, odlučivaće detalji i nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo mi biti uspješniji", istakao je Milinković.

Srpski trener je bio pred smjenom poslije poraza od Jezera, ali je "preživio" sastanak Nadzornog odbora nakon kojeg mu je data šansa da pokuša da pobjedom nad Sutjeskom preokrene stvari.

"Treba nam reakcija, jer nam svaki naredni neuspjeh otežava situaciju u borbi za titulu. Svjesni smo momenta u kojem se nalazimo, ali imamo kvalitet i iskustvo da se nosimo s pritiskom", zaključio je Milinković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: