Bekam je na kraju, ipak osvojio Ameriku! SAD uživa u virtuoznosti njegovih igrača, Mesija i Pistolera

El Pistolero nakon Ostrva, Pirineja i Južne Amerike, osvaja i Sjevernu Ameriku, Luis Suares najbolji na terenu već u trećoj utakmici

7686 pregleda 1 komentar(a)
EL Pistoleru najbolje supieva da Mesiju "odvuče" čuvare, Foto: REUTERS
EL Pistoleru najbolje supieva da Mesiju "odvuče" čuvare, Foto: REUTERS

Lionel Mesi je u izboru najvećeg američkog dnevnika Nujork tajmsa,sportista svijeta u prošloj godini, u anketi u Sjedinjenim Državama najpopularniji je spotista, kao prvi fudbaler u istoriji tih istraživanja...

Tako je Dejvid Bekam, prva velika zvijezda iz evropskog fuidbala ipak uspio da Ameriku pretvori u fudbalsku zenmlmju, što nije uspio kao igrač Galaksija, iako mu popularnost jeste bila nesporna a brojni bilbordi sa njegoviom likom gospodarili su tom velikom zemljom.

Ali Bekam je još bolji poslovni čovjek, pa odluka da u Mesija u Inter Majami dovede još jednog veterana, Urugvajca Luisa Suaresa, pokazuje se kao pun pogodak.

Mesi najlakše daje golove uz El Pistolera, isti ih je davao u svakom timu, u Brazilu je čak proglašen najboljim fuablerom baš pred dolazak na Floridu.

A Pistolero "puca ne staje", dva gola i dvije asistencije u trećem nastupu u MLS-u. Pogodio je već u četvrtom minutu u pobjedi nad Orlandom - 5:0, a i sedam minuta kasnije opet na asistenciju Njemca Julijana Gresela.

Potom je Pistolero asistirao Tejloru u 29. minutu, a het -trik Urugvajca do poluvremena je poništio VAR zbog ofsajda.

Nije moglo bez potpisa Mesija, koji je obilježio drugo pluvrijeme i dao gol za 4:0, a konačan opet Argentinac, ali na asistenciju Luisa Suaresa.

Inter Majami je prvi u Istočnoj konferenciji sa sedam bodova, igrali su prvi i imaju utakmicu više, jer termin je bio prilagođen i publici u Evropi (22,30 sati).

MLS ima odličnu taktiku, Inter Majami ima najveće zvijezde, svuda novi fudbalski stadionu u SAD "niču kao pečurke" da dočekaju Mesijevu ekipu, a interesovanje je veće ako njegova ekipa prepuna zvijezda (Đordi Alba , Serhi Buskets su takođe u Interu), gleda sa vrha tabele.

Bonus video: