Remi u derbiju, bez promjene na vrhu: Budućnost ne zna za pobjedu u drugom dijelu sezone, Dečić izgubio od Mornara

Dečić izgubio od Mornara (1:0), Sutjeska i Budućnost igrali neriješeno (1:1). Petrovac bolji od Jezera (2:0), Mladost savladala Rudar u Pljevljima (2:1), Arsenal i Jedinstvo podijelili bodove (1:1)

47256 pregleda 48 reakcija 42 komentar(a)
Sa utakmice Sutjeske i Budućnosti, Foto: FSCG
Sa utakmice Sutjeske i Budućnosti, Foto: FSCG
Ažurirano: 03.03.2024. 20:56h

Poslije 23. kola MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige stanje na vrhu je nepromijenjeno - Dečić je na "DG areni" izgubio od Mornara (1:0), ali kiks Tuzana nije iskoristila Budućnost, koja je u derbiju igrala neriješeno sa Sutjeskom (1:1) u Nikšiću.

Budućnost ni u četvrtom meču u drugom dijelu sezone nije slavila, a kraj Bistrice je povela u 23. minutu preko Tonćija Mujana. Bod Sutjesci je u 70. minutu donio Veljko Batrović, koji je zimus stigao upravo iz Budućnosti. Sutjeska ni u 12. meču zaredom, računajući i Kup, nije savladala velikog rivala i sada ima četiri boda manje od trećeplasiranog Mornara. Utakmicu u Nikšiću je gledao i selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Robert Prosinečki.

Prosinečki u Nikšiću
Prosinečki u Nikšićufoto: FSCG

U derbiju je prva zaprijetila Sutjeska, odnosno Dragan Grivić - šutirao je u 13. minutu iz slobodnog udarca, ali je Filip Domazetović odbranio.

Četiri minuta kasnije prva prilika za Budućnost. Kapiten aktuelnog šampiona, Luka Mirković, je šutirao sa distance i pogodio stativu.

Mirković je bio akter kod gola Podgoričana - lijepo je u 23. minutu asistirao Mujanu, koji se iz drugog plana ubacio i savladao Vladana Giljena.

Mujan proslavlja gol
Mujan proslavlja golfoto: FSCG

Mujan je poslije pola sata igre imao veliku šansu da postigne još jedan gol. Nakon odlične asistencije Đorđa Despotovića, izašao je sam ispred Giljena, ali je loše šutirao, pa je lopta otišla pored gola.

Nikšićani su zaprijetili u finišu prvog poluvremena preko Grivića i Vojina Pavlovića, ali je Grivića zaustavio Domazetović, dok je nakon udarca Pavlovića lopta otišla preko gola.

U nastavku je ekipa Dragana Mijanovića krenula angažovanije, a prvi je u 48. minutu zaprijetio Batrović, koji je uhvatio volej sa desetak metara i šutirao preko gola. Nakon njega je pokušao i Božo Marković, ali je Domazetović još jednom dobro reagovao.

Golman podgoričkih "plavih" je bio u centru pažnje u 61. minutu - Srđan Krstović je spojio Vaska Kalezića sa golom, fudbaler Sutjeske je izašao sam ispred golmana Budućnosti, koji je još jednom odlično intervenisao.

Nakon tih prilika za Sutjesku, zaprijetila je i Budućnost. Dvije šanse je imao Milan Vukotić, ali je oba puta Giljen odbranio.

I onda u 70. minutu izjednačenje - Batrović je na ivici kaznenog prostora primio loptu, prebacio Mirkovića, šutirao, zatresao mrežu i postigao lijep pogodak. Bio je to njegov drugi gol u dresu Nikšićana.

Batrović proslavlja gol
Batrović proslavlja golfoto: FSCG

Budućnost je u finišu imala inicijativu, šansu preko Adžića i Mujana, ali nije pronašla put do mreže.

A fudbaleri Mornara nastavljaju sa dobrim partijama ove sezone - Barani su u gostima savladali Dečić (1:0), učvrstili se na trećem mjestu na tabeli i imaju samo pet bodova manje od današnjeg rivala.

Mornar ne zna za poraz u drugom dijelu sezone, na četiri meča je upisao tri pobjede, ima i jedan remi i najprijatnije je iznenađenje u domaćem šampionatu.

Mornar je do jedinog gola stigao u 76. minutu - Demir Škrijelj je prošao sa lijeve strane, ubacio loptu u peterac, a u mrežu je sproveo Danijel Nikolić, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru.

Mornar je u prvom poluvremenu imao dobru priliku, nakon još jednog lijepog prodora Škrijelja, Endong-Mba je šutirao glavom sa tri-četiri metra, ali je lopta otišla pored gola.

Dečić je do pogotka mogao da dođe preko Olivera Šarkića, dok su, na drugoj strani, prilike propuštali Balša Vukotić i Milan Vušurović.

Dečić je početkom drugog poluvremena ostao sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Nenad Gavrić.

Mnogo nervoze je danas bilo na "DG areni", oštrih startova, pa je arbitar Miloš Bošković u finišu utakmice isključio i Draška Božovića, a crveni karton je dobio i fudbaler Mornara, Balša Vukotić, koji je utrčao sa klupe na teren u trenutku kada je Božović dobio crveni karton.

FK Mornar
foto: FSCG

Osim ova tri crvena, Bošković je podijelio osam žutih kartona.

Mladost je u Pljevljima, u derbiju začelja, savladala Rudar (2:1). Gosti su oba pogotka postigli u prvom poluvremenu, a strijelci u bili Aleksa Maraš u 15. i Ruzvelt Souza Neto u 38. minutu.

Rudar je u 21. minutu ostao bez prvog golmana, Milisava Vuksanovića, koji je dobio crveni karton, dok je u 62. minutu u svlačionicu, zbog dva žuta kartona, morao i Anes Muratović.

Pljevljaci su sa dva igrača manje uspjeli da smanje rezultat, a strijelac je bio Aleksa Golubović u 77. minutu, da bi do kraja meča Mladost ostala sa igračem manje, jer je isključen Ljubomir Pejović.

Petrovac je u Beranama savladao Jezero (2:0), a do vođstva je stigao u 65. minutu - Nikola Zvrko je centrirao sa desne strane, a Slobodan Babić uhvatio volej i postigao lijep gol.

Konačan rezultat, u drugom minutu sudijske nadoknade, je postavio Dejan Perović.

Arsenal i Jedinstvo su u Tivtu igrali neriješeno - 1:1. Gosti su poveli u 10. minutu nakon sjajnog pogotka Harisa Bande, koji je šutirao sa oko 35 metara.

Domaći su izjednačili u 39. minutu - Damjan Mugoša je povučen u kaznenom prostoru, a siguran iz penala je bio Ćetko Manojlović. Arsenal je i prije ovog pogotka imao dobru šansu, ali je Pueljo pogodio stativu.

REZULTATI

Rudar - Mladost Lob.Bet 1:2

Aleksa Golubović 77 - Aleksa Maraš 15, Ruzvelt Souza Neto 38.

Milisav Vuksanović (Rudar) dobio crveni karton u 21. minutu.

Anes Muratović (Rudar) dobio crveni karton u 62. minutu.

Ljubomir Pejović (Mladost) dobio crveni karton u 84. minutu

Jezero - Petrovac 0:2

Slobodan Babić 65, Dejan Perović 90+2

Arsenal - Jedinstvo-Franca 1:1

Ćetko Manojlović iz penala u 39 - Haris Banda 10.

Dečić AdmiralBet - Mornar 0:1

Danijel Nikolić 76.

Nenad Gavrić (Dečić) dobio crveni karton u 54. minutu.

Draško Božović (Dečić) dobio crveni karton u 85. minutu.

Balša Vukotić (Mornar) dobio crveni karton u 86. minutu, jer je sa klupe uletio u teren. Vukotić je iz igre izašao sredinom drugog poluvremena.

Sutjeska MeridianBet - Budućnost 1:1

Veljko Batrović 70 - Tonći Mujan 23.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: