"Crnogorski" derbi Sarajeva: Boljević, Cavnić i Radinović bolji od Matanovića i Đuričkovića

Poseban doprinos pobjedi Željezničara dao je Boljević koji je ušao u drugom poluvremenu pri rezultatu 1:0, uz Radinovića bio aktivan kod pogotka za 2:0, a onda je asistencijom za Marina Galića krunisao trijumf domaćina

6523 pregleda 7 komentar(a)
Boljević slavi sa dvostrukim strijelcem Galićem, Foto: FK Željezničar/Damir Hajdarbašić
Boljević slavi sa dvostrukim strijelcem Galićem, Foto: FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Možda ovog puta nije bila borba za vrh, ali derbi Sarajeva je uvijek praznik fudbala - bilo je tako za vrijeme Jugoslavije, tako je i u Bosni i Hercegovini.

Željezničar i Sarajevo novu stranicu velikog rivalstva "okrenuli" su u 21. kolu BiH Premijer lige, a nakon 90 minuta na "Grbavici" slavio je domaći "Željo" sa ubjedljivih 3:0.

Ovog puta važni akteri derbija bili su i crnogorski fudbaleri - na pobjedničkoj strani Aleksandar Boljević, Nemanja Cavnić i Stefan Radinović, dok su u poraženom timu nastupili Marko Matanović i Miomir Đuričković.

Poseban doprinos pobjedi Željezničara dao je Boljević koji je ušao u drugom poluvremenu pri rezultatu 1:0, uz Radinovića bio aktivan kod pogotka za 2:0, a onda je asistencijom za Marina Galića krunisao trijumf domaćina.

Odbranom Željezničara komandovao je Cavnić, dok su se Matanović i Đuričković uklopili u sivilo "bordo" tima.

Galić je bio strijelac i drugog pogotka, dok je Sarajevo načeo Amer Hiroš.

Željo je tako donekle popravio ovu sezonu u kojoj igra nevjerovatno loše i nalazi se u donjem dijelu tabele, dok je Sarajevo izgubilo važan meč u borbi za izlazak u Evropu.

Na kraju zanimljiv je bio i način na koji je Željezničar ovu pobjedu objavio na društvenim mrežama.

"REALan rezultat i zaslužena pobjeda", napisao je klub sa Grbavice i tako se našalio nakon izjave sportskog direktora Sarajeva Senijada Ibričića koji je rekao da je njegov klub Real Madrid u odnosu na ostale u Bosni i Hercegovini.

Bonus video: