Format kvalifikacija za EP kao Liga nacija: Crnogorke žrijeb čekaju iz drugog šešira Lige C

"Plasman u baraž izboriće prvoplasirane ekipe Lige C, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. U baražu će igrati sa ekipama koje su u Ligi A osvojile treće i četvrto mjesto"

3787 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalerke Crne Gore, Foto: FSCG
Fudbalerke Crne Gore, Foto: FSCG

Kuglice u Nionu odrediće sjutra (utorak) put fudbalerki Crne Gore ka Evropskom prvenstvu.

U "Uefinom" gradu u Švajcarskoj od 13 sati će se održati žrijeb kvalifikacija za naredni Euro, a zanimljivo je da je evropska kuća fudbala promijenila sistem kvalifikacija.

"Format kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sada će biti u formi sličnoj Ligi nacija. Reprezentacije su po rankingu podijeljenje u tri lige - A, B i C, a Crna Gora se nalazi u Ligi C", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

A na žrijebu za Ligu C naša reprezentacije se nalazi u drugom šeširu, zajedno sa Letonijom, Bugarskom, Estonijom i Litvanijom.

"Plasman u baraž izboriće prvoplasirane ekipe Lige C, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. U baražu će igrati sa ekipama koje su u Ligi A osvojile treće i četvrto mjesto", dodaju iz FSCG.

Kvalifikacije počinju u aprilu, a igraće se i u maju, junu i julu, dok su utakmice baraža zakazane su za oktobar i novembar.

Raspored šešira

  • Prvi: Slovenija, Grčka, Bjelorusija, Rumunija, Albanija
  • Drugi: Letonija, CRNA GORA, Bugarska, Estonija, Litvanija
  • Treći: Luksemburg, Kazahstan, Sjeverna Makedonija, Kipar, Andora
  • Četvrti: Gruzija, Moldavija, Farska Ostrva, Jermenija

Bonus video: