Arsenal se smilovao i stao na 6:0 u Šefildu

Bitka za titulu u Engleskoj biće veoma uzbudljiva, a niko ne može da tvrdi da „tobdžije” neće osvojiti prvi šampionski pehar nakon dvije decenije čekanja, jer su ušli u fenomenalnu formu

6758 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters/Carl Recine
Foto: Reuters/Carl Recine

Liverpul 63, Mančester siti 62, Arsenal 61 bod.

Bitka za titulu u Engleskoj biće veoma uzbudljiva, a niko ne može da tvrdi da „tobdžije” neće osvojiti prvi šampionski pehar nakon dvije decenije čekanja, jer su ušli u fenomenalnu formu.

Tim Mikela Artete je vezao sedmu pobjedu u šampionatu, a u tom nizu je dao 31 gol!

Na „Bramal lejnu” je večeras ponizio posljednjeplasirani Šefild junajted, slavio 6:0 i ponovio rezultat od prije 22 dana, kada je na gostovanju savladao Vest Hem takođe 6:0.

Ovog puta je moglo da bude i ubjedljivije da se „tobdžije” nisu smilovale i usporile ritam u 2. poluvremenu, u kom su dale samo gol.

Katastrofa domaćih se naslućivala već nakon četvrt sata, kada su i navijači počeli da napuštaju stadion zbog 0:3 - u 5. minutu je pogodio Martin Edegord, u 13. autogol nakon akcije Bukaja Sake postigao Džejden Bogl, a u 15. precizan bio i Gabrijel Martineli.

Nova grupa pristalica „oštrica” je otišla sa tribina u 25. minutu, nakon pogotka Kaija Haverca za 0:4, da bi mrežu nesrećnog Iva Grbića u 39. zatresao i Deklan Rajs.

U nastavku je pogodio još samo Ben Vajt u 58. minutu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: