FK Mornar mašta o tituli: Ne moramo ništa, želimo sve

Fudbaleri tima iz Bara seriju odličnih rezultata nastavili pobjedom nad liderom Dečićem, jedinim timom koji ih je ove sezone savladao dva puta

12422 pregleda 46 reakcija 26 komentar(a)
Mornar je u drugom dijelu sezone osvojio 10 od mogućih 12 bodova, Foto: FSCG
Mornar je u drugom dijelu sezone osvojio 10 od mogućih 12 bodova, Foto: FSCG

Fudbaleri Mornara ispunili su enigmatiku, nakon što su u nedjelju u Podgorici pobjedom nad Dečićem (1:0), izabranici Zorana Đuraškovića riješili posljednji rebus.

Tuzani su jedina ekipa koja je u prvom dijelu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, dva puta dobila Mornar.

Barani su, međutim, najbolja ekipa nakon pauze u šampionatu sa 10 bodova iz četiri utakmice.

- Zasluženo smo pobijedili Dečić, bili smo za nijansu bolji od odlične ekipe koja ima veliki broj reprezentativaca. U mom timu nema reprezentativaca, ali siguran sam da će ih uskoro biti, jer su igrači vrijednim radom i igrama u takmičenju napredovali. I što je još važnije - krasi ih pobjednički mentalitet - naglasio je trener Zoran Đurašković.

Đurašković
Đuraškovićfoto: Privatna arhiva

Mornar karakteriše i čvrsta odbrana sa samo jednim primljenim golom u posljednjih pet utakmica. I taj pogodak su Barani primili iz penala - postigao ga je Anđelko Jovanović (Mladost Lob.bet).

- Apsolutno smo najviše napadački orijentisana ekipa, i igrači znaju da neće biti kritike ako izostane rezultat u dobroj igri. Kontinuitet dobrih igara na kraju bude nagrađen, imamo odličan stručni štab i analiza je jasna: da smo od starta prvenstva imali pošten i izjednačen kriterijum i vrhunsko suđenje, kao u nedjelju od tima Miloša Boškovića, Mornar bi sada bio lider, decidan je Đurašković.

On je krajem aprila prošle godine preuzeo ekipu nakon teškog poraza od Jedinstva. Mornar je tada bio na novoj klackalici između najjače i Druge lige. Sada Barani vjeruju u prvi izlazak u Evropu, jer su treći na tabeli sa svega četiri boda manje od lidera Dečića.

- Stanje je bilo alarmantno, ali sam sreo grupu dobrih ljudi, hrabrih i vrijednih igrača. Mornar prvi put igra tri sezone zaredom u Prvoj ligi. U klubu je uspostavljen porodični odnos, atmosfera prava timska i svi rade maksimalno - od predsjednika Milovana Perovića, sportskog direktora Mitra Novakovića ili koordinatora Nemanje Leverde... Imamo i stručan rad sa mladima. Tako se Velimir Ljutica, osim statusa omladinskog reprezentativaca izborio i za minute u prvom timu, a brojni mladići su na pragu debija - dodao je Đurašković.

Ambicije su najveće moguće, ali nema pritiska na “Topolici”.

- Ne moramo ništa, želimo sve. To je naš moto, pa i da probamo i da se borimo za titulu. U 20 posljednjih utakmica smo samo poraženi od Dečica u Baru i pod Goricom od Budućnosti. Imamo igrače pobjednike, publiku koja sada u Baru živi za fudbal. Imali smo 200 navijača u Podgorici protiv Dečića, a naša tribina u Baru je stalno ispunjena. Izlazak u Evropu bi bio podsticaj, a Bar postaje jedan od glavnih crnogorskih centara u svakom smislu - zaključio je Đurašković.

Bonus video: