Terzić ne prašta ni sa svoje polovine: Golmana sam "snimio" još dok sam sjedio na klupi

Nekadašnji kapiten Budućnosti na najboljem putu da postane šampion BiH sa banjalučkim Borcem, a o pogotku koji je postigao u nedjelju pričaće se danima

5071 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Borac Banjalkuka
Foto: FK Borac Banjalkuka

Više od pola godine čekao je Vasilije Terzić na prvi gol u dresu banjalučkog Borca, lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine, a kako je spektakularno pogodio mrežu - vrijedjelo je čekati!

Fantastičan, nesvakidašnji pogodak sa svoje polovine, razdaljine od skoro 60 metara nekadašnjeg kapitena Budućnosti i veziste mlade reprezentacije, potencijalnog A reprezentativca, nešto je o čemu se priča i piše u cijelom regionu.

Terzić je u meču 26. kola protiv GOŠK-a iz Gabele ušao u igru u 59. minutu, a samo šest minuta kasnije digao je publiku na noge, pogodio za 2:0, “zapečatio” utakmicu, a i prvo mjesto na tabeli njegovog tima.

Takav gol je, objašnjava Terzić, imao “predigru” tokom prvog poluvremena.

- Još od prvog minuta sam primijetio da njihov golman izlazi sa gola, da stoji daleko od linije, komentarisali smo na klupi zašto neko ne proba... Onda, kada sam ušao, nakon samo šest minuta mi se pogodila situacija na terenu da mogu da pokušam iz velike daljine, oni su izgubili loptu koja je došla do mene. I nisam uopšte razmišljao, udario sam loptu lijepo, baš onako kako treba, i odmah sam vidio da ide u gol. Fantastično, kao u snu, mnogo mi je drago što je moj prvi gol u klubu bio baš tako specijalan - kaže Terzić za “Vijesti”.

Njegov prvi klupski prelazak van Crne Gore, nakon punih osam sezona u dresu Budućnosti (a Terzić je još mlad, ima samo 24 godine) vjerovatno će biti i - šampionski, jer Borac ima devet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog, našeg Željka Petrovića, kojem gostuje u nedjelju.

- Na dobrom smo putu da osvojimo titulu, devet bodova je velika prednost, ali moramo da budemo oprezni, ima još 12 kola, cijeli treći krug - kaže Terzić.

Prijala mu je promjena, odlazak iz Crnogorske lige, u kojoj se zadržao dugo, predugo...

- Bilo mi je super u Budućnosti, to je klub koji me je afirmisao, ali trebao sam da odem barem malo ranije, osam sezona je previše. Tadašnja uprava je, međutim, tražila preveliko obeštećenje. Drago mi je što se konačno realizovao prelazak, odabrao sam i dobru sredinu, lijep grad, te bolju i praćeniju ligu. Uslovi za igru u BiH su sve bolji i bolji, većina prvoligaša posjeduje hibridne terene, koji su fantastični, igra se mnogo brže. I publike je mnogo više nego u Crnoj Gori, rekao bih da klupski fudbal baš napreduje u BiH, što čini mi se, nije slučaj u Crnoj Gori i žao mi je zbog toga.

Vasilije Terzić
Vasilije Terzićfoto: FK Borac Banjalkuka

Kada je dolazio Terzić je potpisao ugovor na godinu plus godinu, što znači da će već na ljeto njegov status biti na “reviziji”.

- Nuđen mi je ugovor na dvije godine, ja sam tražio da bude ‘jedna plus jedna’, da vidim kako će proteći prva, da li ću igrati, da li ću biti zadovoljan. Nadam se da će mi i ovaj gol pomoći, vjerujem i da ćemo osvojiti titulu, što mnogo znači svakom igraču. U klubu već žele da produžim, sve ćemo vidjeti na ljeto - zaključuje Terzić.

Bonus video: