Enrike: Mbape ima slobodu, želimo titulu

PSŽ se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona

3467 pregleda 0 komentar(a)
Enrike sa Mbapeom, Foto: Reuters
Enrike sa Mbapeom, Foto: Reuters

Fudbaleri PSŽ-a savladali su sinoć u gostima, u revanšu osmine finala Lige šampiona Real Sosijedad (2:1), potvrdili pobjedu iz prvog meča (2:0) i plasirali se u četvrtfinale.

Francuski šampion je prethodne dvije sezone učešće u Ligi šampiona završavao u osmini finala, ove je napravio korak dalje, a prema riječima trenera, Luisa Enrikea cilj je - titula.

„Srećni smo i zadovoljni. Mislim da smo konstantni tokom cijele sezone – hrabri i ambiciozni, izlazimo na teren sa željom da pobijedimo, a ne da spekulišemo. Odigrali smo veoma dobar meč i zaustavili Sosijedad. Sve je prošlo savršeno, izvanredan stav mojih igrača", rekao je nakon meča trener PSŽ-a Luis Enrike.

Utakmicu je obilježio Kilijan Mbape, koji je postigao oba gola za gostujuću ekipu.

„Ja ne moram da rukovodim Kilijanom, on rukovodi samim sobom. Bio je više fiksiran na svojoj poziciji nego što obično preporučujemo. Uvijek kažem na konferencijama za medije da Kilijan ima slobodu gdje god da igra. Bio je više fiksiran po lijevom boku jer je to bilo u interesu tima. Kada se ostavi Kilijan Mbape dobro pozicioniran u posljednjoj trećini terena, on je smrtonosan“, kazao je španski trener.

Da li PSŽ može do titule u Ligi šampiona?

„Niko nema veću želju od nas da to učini. Nema tima koji se plasirao u četvrtfinale sa većom željom da osvoji od Pari Sen Žermena. Ipak, ne osjećamo nikakav pritisak. Uopšte. Nikada nismo osvojili Ligu šampiona, ali pitajte naše rivale žele li da igraju protiv PSŽ-a“, zaključio je Enrike.

Bonus video: