Mbape: Nemam problem sa Enrikeom

PSŽ sinoć u San Sebastijanu savladao Real Sosijedad (2:1) i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona

3001 pregleda 0 komentar(a)
Kilijan Mbape, Foto: Reuters
Kilijan Mbape, Foto: Reuters

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape rekao je da nema problema sa trenerom Luisom Enrikeom.

Pari Sen Žermen se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanšu osmine finala u San Sebastijanu pobijedio Real Sosijedad 2:1. Francuska ekipa je u prvoj utakmici u Parizu pobijedila 2:0.

Mbape je sinoć bio dvostruki strijelac, a odigrao je cijelu utakmicu, prvi put poslije 14. februara.

On je prošlog petka na poluvremenu izašao sa terena u utakmici protiv Monaka, a nedjelju dana ranije zamijenjen je u 65. minutu duela protiv Rena. Utakmicu protiv Nanta prošlog mjeseca počeo je sa klupe.

Francuski reprezentativac je u februaru obavijestio upravu kluba da neće produžiti ugovor, pa će kao slobodan igrač napustiti "Park prinčeva" i preći u Real Madrid.

On je rekao da ta odluka nije bila motivisana neslaganjem sa trenerom, sa kojim se zagrlio poslije sinoćnje utakmice.

"Uvijek želim da igram u Ligi šampiona, to je veoma važno takmičenje. Nikada ne bih mogao da budem igrač koji se krije. Moj odnos sa trenerom je dobar. Nema problema, čak iako ljudi misle da ih ima. Imam mnogo problema, ali trener nije jedan od njih", rekao je Mbape za francuski Kanal plus, prenijeli su britanski mediji.

O situaciji sa Mbapeom upitan je i trener Luis Enrike.

"Kilijan će postići 50 golova i imati 25 asistencija sa svakim trenerom, u svakoj ekipi. Očigledno, njegova neposredna budućnost neće biti ovdje, pa ćemo morati da isprobamo druga rješenja", rekao je on.

Kako je prenio ESPN, Mbape i Enrike su razgovarali i riješili nesuglasice. Napadač je bio nezadovoljan zbog izmjena u ranim fazama utakmica i tražio je da razgovara sa trenerom kako bi se smanjile tenzije.

Enrike je navodno rekao Mbapeu da stvar nije lična i da nema veze sa njegovom odlukom o odlasku, već da je mislio da Mbape nije potpuno fizički spreman i da je želio da ga sačuva za važnije utakmice.

Međutim, ESPN je prenio da Mbapeovo okruženje smatra da je fudbaler kažnjen zbog odluke o odlasku.

Uprkos tome što je izgubio četiri boda u posljednje dvije utakmice, Pari Sen Žermen je prvi na tabeli sa 12 bodova više od drugoplasiranog Bresta.

Bonus video: