Miljan Radović novi trener Sutjeske, Mijanović tim-menadžer, u stručnom štabu i Dragoslav Poleksić

Radović je čak četvrti trener Nikšićana ove sezone

19302 pregleda 69 reakcija 20 komentar(a)
Miljan Radović, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Miljan Radović, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Promjene u Nikšiću, Sutjeska MeridianBet je postavila čak četvrtog trenera ove sezone - novi šef stručnog štaba je Miljan Radović, bivši igrač i trener nikšićkih "plavih".

Radović je već bio trener Sutjeske i to u sezoni 2020/2021 - tada je naslijedio Dragana Radojičića i sa ekipom osvojio drugo mjesto u MeridianBet Prvoj crngorskoj fudbalskoj ligi. Nakon toga saradnja nije nastavljena, pa je Radovića naslijedio Milija Savović.

"Neizvjesnost dosadašnjeg toka sezone u Meridianbet 1. CFL opredijelila nas je da dodatno ojačamo tim, a sve u želji postizanja rezultata koji prate renome FK Sutjeska. S tim u vezi donijeta je odluka da se na mjesto šefa stručnog štaba imenuje Miljan Radović. Uvjereni smo da će dugogodišnji kapiten "plavih", koji je kao šef stručnog štaba našu ekipu u sezoni 2020/2021. vodio do drugog mjesta u CFL, donijeti ogromno iskustvo i kvalitet u radu sa seniorskim ekipama. Sa Radovićem u klub dolazi i njegov dugogodišnji saradnik, takođe naš Nikšićanin, bivši proslavljeni golman 'plavih' Dragoslav Poleksić", saopštili su iz kluba.

Nakon odlaska iz Nikšića Radović je trenirao Dečić i makedonsku Vosku Sport.

Sutjeska je sezonu počela sa Nenadom Brnovićem, sa kojim se rastala 10. avgusta nakon debakla u Evropi, a na klupu je došao Vladimir Janković.

Janković nije ostavio zapažen utisak u Nikšiću, iako je u intervjuu za "Vijesti" tvrdio da je "svako, ko je gledao fudbal, mogao da vidi da smo dominantni."

Uprava očigledno nije tako mislila, pa se krajem godine rastala sa Jankovićem i za trenera postavila Dragana Mijanovića. Sutjeska je sa Mijanovićem odradila pripreme za drugi dio sezone, a u nastavku MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige na četiri utakmice zabilježila pobjedu, poraz i dva remija. Ekipa je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli sa četiri boda manje od Mornara.

Iz kluba je objašnjeno da će Mijanović biti tim menadžer seniorske ekipe "što će dodatno učvrstiti naše opredjeljenje da sa domaćim snagama možemo ostvariti zacrtane ciljeve."

Miljan Radović je prošao sve mlađe kategorije Sutjeske, a za seniorsku ekipu debitovao 1993. godine. U klubu je proveo sedam sezona, odigrao preko 250 utakmica i postigao preko 30 golova.

Bonus video: