Gdje su u njegovim godinama bili Ronaldo i Mesi: Mbape na dva gola od Top 10 najboljih strijelaca LŠ

Mbape protiv Sosijedada stigao do brojke 46 i do kraja karijere će juriti Ronaldov rekord u Ligi šampiona, ali imaće i velikog rivala (godinu i po mlađeg) Erlinga Halanda - napadač Mančester sitija do sada je postigao 40 golova u Uefinoj eliti

5595 pregleda 0 komentar(a)
Gol-mašina: Mbape na meču sa Sosijedadom, Foto: Reuters
Gol-mašina: Mbape na meču sa Sosijedadom, Foto: Reuters

Nova dva pogotka, nova predstava za pamćenje momka koji ne prestaje da oduševljava od kada se pojavio na fudbalskoj pozornici...

Kilijan Mbape je sa dva gola na "Anoeti" ispratio Sosijedad iz Lige šampiona i stigao do brojke od 46 pogodaka u najjačem klupskom takmičenju na svijetu.

Sve to znači da "furiju" iz Francuske od ulaska među deset najboljih strijelaca Lige šampiona dijele još samo dva gola, pošto su se Andrij Ševčenko i Zlatan Ibrahimović zaustavili na broju 48.

Od Mbpaea u Top 10 nisu daleko ni Tijeri Anri (50), Tomas Miler (54) i Rud Van Nisterloj (56), s tim da je samo legenda Bajerna i dalje aktivan igrač.

Na vrhu je neprikosnoven Kristijano Ronaldo sa 140 golova, dok je na drugom mjestu njegov vječiti rival Lionel Mesi sa 129.

Francuski "Ekip" je podsjetio da Mbape ima samo 25 godina i 76 dana i donio je zanimljivu listu gdje su se u tom dobu po broju golova u Ligi šampiona nalazili Ronaldo, Mesi, kao i dosta mlađi Erling Haland.

Ono što je posebno zanimjivo jeste da je Kristijano Ronaldo sa nešto više od 25 godina 22 puta tresao mreže u Ligi šampiona, dakle mnogo manje od Mbapea.

Najbolje "prolazno vrijeme" u tim godinama imao je Mesi sa 50 golova u Uefinoj eliti i jedini je bolji od napadača Pari Sen Žermena.

Mbape će do kraja karijere juriti Ronaldov rekord u Ligi šampiona, ali imaće i velikog rivala (godinu i po mlađeg) Erlinga Halanda - napadač Mančester sitija do sada je postigao 40 golova u Uefinoj eliti.

Bonus video: