Aktivirana klauzula: Stefan Savić na "Metropolitanu" do ljeta 2025.

Crnogorski fudbaler zahvaljujući automatskoj klauzuli dobio novi ugovor od Atletiko Madrida

10763 pregleda 7 komentar(a)
Decenija u dresu Atletika: Stefan Savić na nedavnom meču Lige šampiona protiv Intera, Foto: Reuters
Decenija u dresu Atletika: Stefan Savić na nedavnom meču Lige šampiona protiv Intera, Foto: Reuters

Dijego Simeone možda ove sezone dozira njegovu minutažu, ali i tako je crnogorski štoper zaslužio novi ugovor.

Stefan Savić je zahvaljujući automatskoj klauzuli dobio novi ugovor od Atletiko Madrida i na "Metropolitanu" će ostati još najmanje do ljeta 2025, objavio je Fabricio Romano.

Našem fudbaleru je ovog ljeta isticao ugovor sa "kolćonerosima", ali je u njemu postojala i stavka koja kaže da će ukoliko na 20 utakmica u sezoni odigra najmanje po poluvrijeme automatski dobiti još jednu godinu ugovora.

To se i desilo, pa će Savić proslaviti deceniju u crveno-bijelom dresu.

Stefan Savić je 2015. u Atletiko stigao iz Fiorentine i veoma brzo je izrastao u lidera i simbola jedne od najjačih ekipa u Španiji i Evropi.

Komandujući odbranom sa "kolćonerosima" je bio šampion Španije 2021, stigao je do finala Lige šampiona (2016), osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope (2018).

Tokom ove sezone Simeone je odlučio da na pojedinim utakmicima odmara Savića, kada su krenule priče da je to i kraj ljubavi Crnogorca i "kolćonerosa", a kako mu je ugovor isticao u junu govorilo se i da će već u januaru napustiti Madrid.

Ipak, od toga nije bilo ništa - kada god je igrao Savić je bio među najboljima, a potvrda svega je i što se "izborio" za novi ugovor.

Bonus video: