Dječak iz Minhena obasjao tmurnu sezonu Bajerna

Aleksandar Pavlović, klasični primjer modernog zadnjeg veznog, sa 19 godina već pokreće igru giganta kakav je Bajern

7263 pregleda 3 komentar(a)
Pavlović u društvu super zvijezda Bajerna Kejna i Sanea, Foto: FC Bayern München (X)
Pavlović u društvu super zvijezda Bajerna Kejna i Sanea, Foto: FC Bayern München (X)

Tomas Tuhel je od marta prošle do marta ove godine “pokvario” mnogo toga u činilo se perfektnoj bavarskoj mašineriji, ali zbog jedne odluke u Minhenu će mu dugo biti zahvalni kada na ljeto napusti Bajern.

“Imamo još nekoliko dana da dovedemo igrača na poziciji zadnjeg veznog, a ako se to ne desi imamo Aleksa u našoj ekipi do 23 godine”, rekao je mirno Tuhel tokom ljeta dok su njemački mediji pisali da prelazni rok prolazi, a da Bajern nije pokrio pomenutu poziciju.

Bio je miran njemački stručnjak jer je znao da u klubu već ima supertalenta, “šesticu” za budućnost - “njegov Aleks” je Aleksandar Pavlović, novi fudbalski biser bavarskog velikana, momak koji sa 19 godina pokreće igru Bajerna, koji je prije dvije noći protiv Lacija u osmini finala očarao fudbalsku planetu.

Pavlović je rođen u Minhenu, njegovi roditelju su iz Srbije, a u Bajernu je od svoje sedme godine kada su ga skauti njemačkog velikana “snimili” u malom bavarskom klubu pomalo komplikovanog imena - Firstenfeldbruku, gdje je prve korake napravio i mladi Hrvat Josip Stanišić.

Već u finišu prošle sezone Tuhel ga je uključio u A tim, tokom posljednja dva meča Bundeslige bio je na klupi za rezervne igrače, a onda je debitovao u oktobru protiv Darmštada (8:0)...

Ono što je Tuhel od početka znao, veoma brzo su uvidjeli svi u klubu - Pavlović je ekspresno dobio ugovor do 2027.

Momak koji je klasični primjer modernog zadnjeg veznog, majstor kod kojeg je lopta “zaključana”, koji ne griješi u pasovima i koji ne staje svih 90 minuta, iz utakmice u utakmicu je rastao i sa 19 godina je postao nezamjenjiv u ekipi kakva je Bajern Minhen.

“Način na koji je odigrao svojih prvih 90 minuta u Ligi šampiona je senzacionalan - kakav talent, moramo da budemo srećni što ga imamo”, oduševljen je bio Pavlovićevom predstavom protiv Lacija Ditmar Haman, nekadašni vezista Bajerna i Liverpula, a danas ekspert na njemačkom Skaju.

Kada u junu Tuhel napusti Bajern njegov nasljednik neće morati tokom prelaznog roka da traži rješenje u veznom redu - u ekipi će već imati sadašnjost i budućnost bavarskog velikana.

“Tuhelov rad sa nama uvijek je bio dobar, naravno da sam tužan zbog njegovog odlaska. Veoma sam mu zahvalan na šansama koje mi je dao i na svemu što sam dobio od njega”, rekao je Pavlović. Dječak koji je pored terena dodavao lopte Tomasu Mileru i ostalim zvijezdama Bajerna, koji je zaljubljeno gledao u Frenka Riberija i Žeroma Boatenga tokom proslave titule, na pravom je putu da postane jedna od ikona velikog kluba iz Minhena.

Budućnost Njemačke, tanka nada za Srbiju

Kao neko ko ima korijene iz Srbije, momak rođen u Minhenu, mogao bi u budućnosti da igra i za naše sjeverne susjede. Tačnije, Fudbalski savez Srbije čini sve kako bi prigrabio svjetsku fudbalsku senzaciju, ali čini se da je Pavlović bliži dresu Njemačke.

Tako bar tvrdi Florijan Pletenberg, sa njemačkog Skaja, koji važi za veoma pouzdanog novinara.

On je objavio da će Pavlović u martu igrati za mladu reprezentaciju Njemačke protiv Kosova i Izraela, a da se uveliko nalazi i na oku selektora A reprezentacije Julijana Nagelsmana. Pletenberg tvrdi i da je Pavlović i već odlučio da će u budućnosti igrati za Njemačku.

Bonus video: