Jovetić sa klupe gledao "ples" Zahavija u Pireju, Ajaks bez golova sa "vilenjacima" u derbiju

Olimpijakos poražen od Makabi Tel Aviva u prvom meču osmine finala Lige konferencija, pobjede Lila i Moldea

9547 pregleda 6 komentar(a)
Zahavi je brzo utišao bučne navijače Olimpijakosa, Foto: REUTERS
Zahavi je brzo utišao bučne navijače Olimpijakosa, Foto: REUTERS

Derbi osmine finala Lige konferencija na "Johan Krojf areni" između domaćeg Ajkasa i Aston Vile, okončan je bez pogodaka, pa će se o putniku u četvrtfinale odlučivati na "Vila parku" za sedam dana.

To je jedina utakmica u terminu od 18.45 sati bez pogodaka, a najviše ih je viđeno na stadionu "Jorgos Karaiskakis", gdje je domaći Olimpijakos senzacionano poražen od Makabi tel Aviva (4:1).

Olimpjiakos je kao veiki favorit nakon sedam uzastopnih pobjeda dočekao Makabi Tel Aviv, ali... Klub iz Izraela je "plesao" na Pireju, naročito veteran, Eran Zahavi. Napadač koji će na ljeto napuniti 37 godina je pokazao sjajnu formu a osjećaj za gol nikada nije bio sporan.

Prvi gol je dao već u 4. minutu na asistenciju veziste iz Angole, Milsona, da bi Šahar pet minuta kasnije udvostručio pednost gostiju.

Nadu pred punim "Karaiskakijem" domaćim navijačima vratio je El Kabi u 13. minutu, ali je Zahavi opet iskoristio asistenciju Milsona u 30. minutu.

Konačan rezultat postavio je Perec u 74. minutu, a tri minuta kasnije na teren je ušao crnogorski kapiten Stevan Jovetić. Bila je to 14. uzastopna utakmica u kojoj nije bio starter.

Lil je lako slavio na gostovanju Šturmu sa 3:0, spekatakularnom igrom i golom Džonatana Dejvida a posljednji pogodak na meču dao je Edon Žegrova, napadač selekcije Kosova. Tačnije, evrogol!

Molde je u utakmicu sa Kub Brižom ušao kao autsjder, ali je slavio sa 2:1. Molde je vodio od 43. minuta golom Stanevika, ali su gosti izjednačili u finišu preko De Kujpera.

No, Gulbrandsen je u nadoknadi riješio prvu utakmicu.

Bonus video: