Milanov poker protiv opasne Slavije, dominantni Marsej

Prvi mečevi osmine finala Lige Evrope

9317 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milan je dao četiri gola Slaviji iz Praga, ali daleko od toga da je bilo jednostavno za favorita, uprkos tome što je skoro 70 minuta imao igrača više u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

"Rosoneri" su slavili 4:2 i to je dobra zaliha za revanš u Češkoj, pod uslovom da odbrana tima Stefana Piolija bude na ozbiljnijem nivou nego što je bila večeras.

Dijuf je u 26. minutu dobio direktan crveni karton, a Milan poveo u 34. preko Žirua, pa se utakmica otvorila.

Gosti su već u 36. izjednačili preko Dudere, a velikan u furioznom finišu prvog dijela stigli do plus dva nakon pogodaka Reijndersa i Loftus-Čika.

NIje bilo dovoljno za miran nastavak, Slavija je kasnije smanjila na 3:2 (upisao se Šranc), pa imala šansu za 3:3, ali je sve dileme oko pobjednika otklonio Pulišić koji je u 85. minutu sproveo loptu u mrežu poslije šuta Leaoa.

Veliki korak ka četvrtfinalu je napravio Marsej koji je na Velodromu bio ubjedljiv protiv Viljareala - 4:0.

Veretu u 23, pa autogol Moskere pet minuta kasnije i pogodak Obamejanga u 42. su najavili sigurnu pobjedu nekadašnjeg prvaka Evrope.

Konačan rezultat je postavio Obamejang kojem je to bio deveti gol u takmičenju ove sezone.

Frajburg je minimalnim rezultatom bio bolji od Vest Hema (razliku je napravio Gregorič, strijelac u 81. minutu), a veoma uzbudljivo je bilo u Lisabonu u duelu Benfike i Rendžersa.

Bilo je neriješeno (2:2), iako su dva puta vodili "policajci" iz Glazgova.

Bonus video: