Sekulić sa centra zakucao Iskru, pobjede Mladosti, Sutjeske i Zete

Četiri pobjede gostiju u prve četiri utakmice 12. sezone CFL
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2017. 19:08h

Prvu utakmicu crnogorskog klupskog fudbala koja je uživo prenošena u regionu, vrijedjelo je pogledati do kraja, i to zbog detalja iz sudijske nadoknade.

Balša Sekulić, 19-godišnji napadač Budućnosti, koji je ušao u igru sredinom drugog poluvremena, fantastičnim udarcem sa centra, skoro sa 60 metara, pogodio mrežu nekadašnjeg reprezentativca Srđana Blažića.

Gol za TV špice koji je u pravo vrijeme pokazao da i na crnogorskim terenima, uprkos svemu, može da se vidi i neki evro-potez.

Sekulić je nestvarnim lobom začinio pobjedu Budućnosti - lakšu i ubjedljiviju nego što se očekivalo, protiv pojačane Iskre (3:0), a opet težu nego što pokazuje konačan rezultat.

"Rezultat je previsok, da razlika nije bila tolika. Evidentna je, međutim, bila razlika u fizičkoj pripremi. Oni su morali da se otvore u finišu, vraćali su se sporo pozadi, što smo mi iskoristili da postignemo još dva gola - prokomentarisao je trener Budućnosti Dragan Kažić.

Letargiju prvog poluvrijeme, odigranog po velikoj sparini, bez šansi i pravih akcija, prekinula je greška gostiju, kontranapad i efektan gol Budućnosti.

Bulajić je izgubio loptu na centru, Mirković ostavio Nikača “jedan na jedan” sa Blažićem, a napadač Budućnosti nije oklijevao kao nedavno protiv Partizana - topovskim udarcem poslao je loptu pod prečku za 1:0.

"Zadovoljan sam kako su igrači trčali i kako su se borili. Prvi gol smo primili iz greške na sredini terena, prije toga Budućnost nije imala pravu šansu. U nastavku smo morali da se otvorimo, naše prilike nismo iskoristili, Budućnost u finišu jeste i mislim da je rezultat previsok", kazao je trener Iskre Jovan Stanković.

Mnogo otvorenije i sadržajnije drugo poluvrijeme, gosti su povremeno prijetili (Kukuličić izblokiran, rezervista Hajrović promašio gol), dok su domaći imali veliki prostor u napadu.

Iskoristili su ga tek u 2. minutu sudijske nadoknade, tako što nisu ni morali da prelaze na protivničku polovinu.

"Sekulić je budućnost Budućnosti. Imamo još takvih momaka koji će dobijati šansu" dodao je Kažić.

Konačnih 3:0 postavio je Raspopović u 5. minutu sudijske nadoknade, kada je prikucao loptu u mrežu nakon ubacivanja Vlaisavljevića i pokušaja Sekulića.

Mladost slavila u Pljevljima, Vlahović presudio "svojima"

Mladost je pobjedom na neugodnom gostovanju počela sezonu i potvrdila visoke ambicije.

Podgoričani su prije svega na iskustvo i uz popriličnu dozu sreće, „izgurali” duel u Pljevljima i stigli do trijumfa iako su za 90 i nešto minuta uputili jedan jedini, upravo pobjedonosni, udarac u okvir gola.

Pljevljaci su, s druge strane, bili neuporedivo bolji rival, nadigrali kvalitetnog suparnika, pa će, ako se po jutru dan poznaje, uprkos početnoj neefikasnosti, navijači Rudara u ovoj sezoni imati mnogo više razloga za radost neg u prošloj.

Domaći su u prvoj polovini prvog poluvremena opasnije zaprijetili dva puta preko Vukovića u sedmom i 20. minutu, a onda primili gol kada su se najmanje nadali.

Taman kada je prošla jednominutna pauza za osvježenje koju je fudbalerima dao sudija Dabanović, loptu je prihvatio bivši kapiten Rudara Nedeljko Vlahović, raspalio sa više od 30 metara i ona je završila put u lijevom uglu pomalo uspavanog golmana Agovića koji je, čini se, morao bolje da interveniše.

U nastavku, „rudari” su od prvog do posljednjeg minuta diktirali ritam, bili znatno opasniji, kornere izvodili u serijama, konstantno prijetili, međutim mreža gostiju ostala je „začarana”.

"Tako je to u fudbalu, ne pobjeđuje uvijek bolji tim. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, primorali smo ovako kvalitetnu ekipu Mladosti da se skoro sve vrijeme brani pa, uprkos porazu, moram biti zadovoljan kako su momci odigrali, jer ipak je ovo sasvim nova ekipa kojoj treba još vremena za uigravanje - pomalo razočarano je kazao strateg Rudara, Radisav Dragićević.

"Više sam zadovoljan osvojenim bodovima nego igrom. Rudar je prikazao mnogo više i jasno je da smo pobijedili ekipu koja će na svom terenu rijetko gubiti bodove. U svakom slučaju drago mi je da je cilj ispunjen - iskren je bio šef stručnog štaba Mladosti, Dejan Vukićević.

Sutjeska na Zlatici potvrdila visoke ambicije

Pobjedom je krenula i Sutjeska, koja je opravdala ulogu favorita protiv Koma - 1:0, golom Marka Vučića.

Nikšićani su mnogo bolje ušli u utakmicu, kao da su i po nestvarnoj vrućini željeli odmah da pokažu pobjednički stav i ambicije.

Dobru šansu imali su gosti u 14. minutu, kada je Stijepović centrirao, Božo Marković šutirao glavom, a golman Koma Perović odbranio njegov udarac.

Samo pet minuta kasnije, utakmica je prelomljena. Centaršut je ovoga puta došao sa desne strane, i to preko Jankovića, natrčao je Marko Vučić i sa sedam metata pogodio mrežu - 1:0 za Sutjesku.

"Lijepo je kada se počne sa tri boda", prokomentarisao je Rakojević nakon meča.

Još dva opasna pokušaja imala je Sutjeska u prvom poluvremenu, u kojem fudbaleri Koma nisu ozbiljnije zaprijetili gostima.

Perović je u 29. minutu skrenuo u korner opasan šut Lončara sa preko 20 metara, da bi nakon ubacivanja Jankovića iz ugla Nedić glavom pucao pored gola.

Fudbaleri Koma probudili su se tek u nastavku, imali su nekoliko opasnih pokušaja, ali sve je to bilo nedovoljno za izjednačenje.

U 47. minutu probao je Japanac Sentoku sa 20 metara, što je bio prvi šut Podgoričana u okvir gola, ali je Giljen bio budan.

Golman Sutjeske još jednom je dobro intervenisao desetak minuta kasnije, nakon prodora i pokušaja Marka Kažića sa desne strane.

"Konačno smo u drugom poluvremenu zaigrali bolje, onako kako očekujemo da igramo, ali nam je nedostajao završni pas. Čestitam Sutjesci na pobjedi", kazao je trener Koma Vesko Stešević.

Nikšićani kao da su prespavali uvodnih pola sata drugog poluvremena, probudili su se tek u finišu kada su mogli da postignu i drugi gol.

Veliku šansu imao je Bojan Božović, nakon asistencije Lončara, ali je golman Perović još jednom dobro intervenisao.

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, a onda se probudili tek u finišu. Mislim ipak da smo zasluženo pobijedili - dodao je Rakojević.

Poruka Zete iz Tuzi - računajte na nas

I Zeta je očekivano donijela bodove sa strane, ubjedljivo savladavši Dečić u Tuzima 4:1, uz pogotke mladih Krstovića - Nikole i Pavla.

Gol koji je prelomio utakmicu bio je sumnjiv - pomoćnik je podigrao zastavicu, domaći igrači stali, glavni sudija pokazao da se nastai igra, a Stefan Vukčević neometan pogodio za 1:0.

"Mnogo je bitno pobijediti na startu, zbog samopouzdanja", kazao je trener Zete Dejan Roganović.

Iznenađenje je priredio Petovac, pobjedom protiv Grblja u gostima 2:0.

Stevan Vučinić je sredinom nastavka načeo domaće, a igrač koji ga je zamijenio, Mladen Popović, postavio je konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati

Dečić - Zeta 1:4 (0:2) - kraj

Ilir Camaj 49 - Stefan Vukčević 34, Balša Goranović 43, Nkola Krstović 73, Pavle Krstović 87.

Kom - Sutjeska 0:1 (0:1) - kraj

Marko Vučić 19.

Grbalj - Petrovac 0:2 (0:0)

Jovan Vučinić 65, Mladen Popović 90+1.

Rudar - Mladost 0:1 (0:1) - kraj

Nedjeljko Vlahović 27.

Budućnost - Iskra 3:0 (1;0) - kraj

Darko Nikač 38, Balša Sekulić 90+2, Momčilo Raspopovoć 90+5.

Galerija

Bonus video: