Tenzija u Lećeu: Krstovićev trener udario napadača Verone

Robert d'Aversa nasrnuo na Tomu Anrija

9213 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Leće je u velikom problemu nakon što je izgubio u duelu sa direktnim rivalom za opstanak.

Tim našeg Nikole Krstovića, koji je igrao cijeli meč, na svom terenu je poražen od Verone (1:0), a nakon utakmice je došlo do incidenta kada je živce potpuno izgubio trener Lećea Roberto d'Aversa.

On je poslije sudijskog zvižduka udario glavom napadača Verone Tomu Anrija, a obojica su nekoliko sekundi kasnije isključeni.

Odmah je reagovao Leće, koji se ogradio od ponašanja trenera.

„Oštro osuđujemo ponašanje našeg trenera koje je suprotno principima i vrijednostima koje sport njeguje”, saopštio je Leće.

D'Aversa je svjestan da je pogriješio.

„Poslije meča sam ušao u teren jer sam vidio da neko od mojih igrača može da bude isključen i želio sam da reagujem. Potom sam uradio nešto što nisam želio i odmah sam se izvinio. Ja sam ozbiljan čovjek, trener i otac troje djece i znam da slika koju sam poslao nije lijepa”, rekao je D'Aversa.

Verona je ostvarila veoma bitan trijumf u borbi za opstanak.

„Rukovao sam se sa D'Aversom nakon sudijskog zvižduka i onda sam pošao u svlačionicu. Kasnije sam čuo šta se dogodilo. Roberto mi je prijatelj, shvatam da postoje momenti kada nije lako i kada je nervoza ogromna”, istakao je trener Verone Marko Baroni.

Jedini gol na stadionu „Via del Mare” postigao je Mihael Folorunšo u 17. minutu.

Leće je u 2024. upisao samo jednu pobjedu (nad Fiorentinom), a u posljednjih 12 utakmica u Seriji A je osvojio svega pet bodova...

Bonus video: