Najbolji fudbal i najgore sudije: Siti izdržao na „Enfildu”, Liverpul oštećen za penal u 99. minutu

Majkl Oliver propustio da sudi čist jedanaesterac u korist domaćina

18662 pregleda 40 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul i Mančester siti su odigrali neriješeno u velikom derbiju Premijer lige (1:1), i to je rezultat kojim je mnogo zadovoljniji aktuelni šampion nakon dominacije „redsa” u drugom poluvremenu.

Domaćin je ostao bez dva boda koja je zaslužio, a tome su doprinijele i sudije koje su po ko zna koji put ove sezone dijelile pravdu na štetu velikana iz grada Bitlsa.

Tim Jirgena Klopa je oštećen u devetom minutu sudijske nadoknade kada je Žeremi Doku nogom u grudi udario Aleksisa Mekalistera, a sudija Majkl Oliver umjesto na bijelu tačku pokazao da Liverpul izvede korner i posljednju akciju na utakmici.

Šta se događalo u VAR sobi, kakva je poruka stigla Oliveru, tek će se saznati...

Siti je stigao do prednosti u 23. minutu poslije fantastične akcije iz kornera koji je izveo Kevin de Brujne.

Nejtan Ake je tada napravio blok, a Džon Stouns na prvoj stativi iznenadio golmana Kevajna Kelehera.

Prštalo je na sve strane u prvom dijelu, moglo je da bude 1:1 ili 0:2, a Liverpul se u meč vratio na samom startu drugog dijela kada je Ake slabo vratio loptu Edersonu, a Darvin Nunjes bio dovoljno brz da iznudi penal.

Iskoristio ga je Mekalister, nekoliko minuta kasnije je Ederson morao da izađe iz igre zbog povrede.

Ništa se nije promijenilo, Klopovi igrači su stvarali šanse, u promašajima je prednjačio Luis Dias, ali je svoje momente imao i Siti.

Tako je do pogotka sredinom drugog poluvremena mogao Fil Foden, zaustavio ga je Keleher, onda je mladi as uz dosta sreće pogodio prečku, a najveću priliku za aktuelnog prvaka Engleske, Evrope i svijeta propustio je Doku u 88. minutu.

Tada je dočekao pas Erlinga Halanda, stuštio se ka golu i gađao u stativu.

Deset minuta kasnije je Belgijanac mogao da postane tragičar derbija, udario je Mekalistera u svom kaznenom prostoru, ali ga je Oliver „pomilovao”...

Na kraju se ovom ishodu najviše obradovao Arsenal koji je preuzeo prvo mjesto - dijeli ga sa Liverpulom (64 boda). Jedan manje ima Siti na 10 kola prije kraja.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: