Šestica šampiona: Budućnost napokon prava, het-trik Sekulića

„Plavi” deklasirali Arsenal pod Goricom - 6:0

18365 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Iz petog pokušaja Budućnost je slavila prvu pobjedu u nastavku šampionata u Meridianbet Prvoj ligi, i to kakvu - deklasirala je Arsenal 6:0.

Već nakon 27 sekundi Balša Sekulić je načeo mrežu Borisa Zogovića - sjajno se u prijemu lopte od Brnovića sa desne strane oslobodio čuvara i onda rezantno iz poluokreta nebranjivo pogodio.

U 7. minutu novi gol Sekulića, ali sa dva metra je ubacio loptu koju je odbio Zogović, nakon šuta glavom Vukotića sa peterca.

Deset minuta kasnije centaršut sa lijeve strane i sjajan gol glavom povratnika Igora Ivanovića.

Gosti su bili u šoku, demoralisano i bez ideje a domaći igrači su usporili ritam i do poluvremena nije bilo uzbuđenja.

U nastavku su agilnije prema naprijed krenuli igrači Arsenala, ali nisu imali ideju da dođu ni do pozicije da upute šut u okvir gola. Budućnost je strpljivo zatvarala prilaze, čekala na novi pad u igri gostiju i dočakali ga u 64. minutu, kada je Sekulić glavom sa peterca kompletirao het-trik.

Potom su on i Ivanović izišli iz iz igre, ali nevolje po goste nisu nestale - njihove izmjene su postigle po gol. Najprije Tonći Mujan u 73. minutu, a onda je hrvatski internacionalac pronašao na vrhu kaznenog prostora srpskog napadača Đorđa Despotovića, koji je od prečke šutem sa dosta efea postigao lijep pogodak u 83. minutu.

Do kraja su priliku da klasu pokažu imali i omladinci Budućnosti, Lazar Savović je pogodi stativu, a Andrej Kostić sjajnim pasom omogućio zicer Brnoviću. No, golman Zogović je sjajnom odbranom spasao gol.

Nakon 24. kola Budućnost je druga sa bodom manje od Dečića.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: