Klop: Bio je penal 100 odsto; Gvardiola: Osvojili smo bod protiv nevjerovatnog tima

„Sto odsto je bio penal, ali sudije će naći opravdanje. Za takav faul se na svakom dijelu terena daje žuti karton”, rekao je Njemac

11652 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nije krio da je razočaran što njegov tim nije dobio penal u sudijskoj nadoknadi protiv Mančester sitija, kada je Žeremi Doku nogom u grudi udario Aleksisa Mekalistera.

U derbiju je bilo 1:1, pa Liverpul i Arsenal dijele prvo mjesto sa bodom više od Sitija.

„Sto odsto je bio penal, ali sudije će naći opravdanje. Za takav faul se na svakom dijelu terena daje žuti karton. Svi oko mene su na "ajpedima" vidjeli i prokomentarisali: „vau, čist penal”, ali možda arbitri mogu da se sakriju iza toga da nije jasan ili očigledan kontakt”, rekao je Klop i dodao:

„Trebalo je da dobijemo penal, ali nismo. Najvažnije mi je da smo pokazali kakav fudbal možemo da igramo - bilo je senzacionalno”, kazao je Njemac.

Siti je vodio, ali Pep Gvardiola zna da je dobro prošao na „Enfildu”.

„Počeli smo veoma dobro, ali igrali smo protiv nevjerovatne ekipe. Nakon penala se sve promijenilo i patili smo za ovaj bod”, istakao je Gvardiola.

Gvardiola i Klop su se sastali posljednji put u Premijer ligi, na kraju derbija su se srdačno zagrlili.

„Nismo morali da se zagrlimo da bismo pokazali poštovanje koje imamo jedan prema drugom. Istorija govori o nama”, poručio je Katalonac.

Bonus video: