"Vučica" sa devet života u Firenci, Ljorente sa zvukom pištaljke pogodio za veliki bod

Roma u posljednjem napadu do boda u Firenci u 28. kolu Serije A

7398 pregleda 2 komentar(a)
Ljorente je bio brži od pištaljke na Arzemio Frankiju, Foto: Reuters
Ljorente je bio brži od pištaljke na Arzemio Frankiju, Foto: Reuters

Poraz od Intera (2:1), koji je u tom momentu igrao moguće i najbolji fudbal u Evropi je očekivan, ali kada se činilo da je "vučica" Danijelea de Rosija napokon nadigrana... Došao je gol Dijega Ljorentea u posljednjoj sekundi u Firenci za veliki bod (2:2).

Veliki, jer Roma je nadigrana na "Artemio Frankiju", ali je bila i miljenica sreće, i raspoloženog golmana Mila Svilara, koji je odbranio penal za nedostižnih 3:1, u 80. minutu, kada je "pročitao" Biragija.

Povela je Fiorentina - nakon kornera je "specijalista" Luka Ranijeri nebranjivo zakucao loptu glavom u mrežu u 18. minutu.

Dominirali su "ljubičasti" i do kraja poluvremena, ali je Roma uspjela da u nastavku uhvati ritam, parira i dođe do izjednačenja Auara u 58. minutu.

No, Fiorentina je jednostavno imala rješenja za igru rivala, Mandragora je vartio prednost u 69. minutu, da bi bivši igrač "vučice" Andrea Beloti "navukao" Paredesa da skrivi penal u 79.

No, Svilar se već i ranije pokazao kao sjajan u odbrani penala, sa dvije u penal seriji je eliminisao i Fejnord iz Evrope.

Roma je u finišu pritisla, trener "ljubičastih" obavio dvije izmjene što je dalo dodatni minut nadoknade, a u njemu - evrogol Ljorentea.

Tek remijem, Roma je propustila priliku da priđe Bolonji na svega bod a Fiorentina da za "vučicom" zaostaje samo dva.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: