Barsa za spas sezone, Arsenal bi da prekine negativnu seriju

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona: Barsa dočekuje Napoli nakon 1:1 u Napulju, Arsenal mora da pobijedi Porto nakon poraza u Portugalu (1:0)

3957 pregleda 1 komentar(a)
Duel Kvarachelije i Kristensena u Napulju, Foto: Reuters
Duel Kvarachelije i Kristensena u Napulju, Foto: Reuters

Barselona ima osam bodova manje od Real Madrida i realno je da mu preda titulu prvaka Španije, pa je katalonski velikan spreman da sve karte do kraja sezone baci na Ligu šampiona.

“Blaugranu” čeka revanš osmine finala protiv Napolija na svom terenu pred koji je sve otvoreno nakon remija u Napulju prije tri sedmice kada je bilo 1:1.

Barsa igra promjenljivo, iako nije izgubila još od 27. januara (bolji je bio Viljareal 5:3), a taj datum se pamti i po tome što je Ćavi Ernandes saopštio da na kraju sezone ide iz kluba.

- Motivisani smo pred utakmicu sezone. Želimo da ovo bude magična noć - rekao je Ćavi.

Faliće definitivno magija na sredini terena, jer Ćavi ne može da računa na najbolje pojedince - Frenkija de Jonga, Pedrija i Gavija. Prva dvojica bi trebalo da se na teren vrate poslije reprezentativne pauze, dok je za Gavija vjerovatno sezona završena.

- Ne smijemo da mislimo o tome, iako smo hendikepirani. Sada je bitno samo to da prođemo u četvrtfinale - jasan je Ćavi.

Barsa je u prvom susretu vodila golom Roberta Levandovskog, izjednačio je Viktor Osimen.

- Napoli će pokušati da se nametne i da nam visokim presingom poremeti planove, ali i mi želimo da uradimo isto protivniku. Očekujem otvoren meč i spektakl i naravno da se na kraju mi radujemo - istakao je Ćavi.

Napolitanci imaju komplikovanu sezonu u kojoj su se rano odrekli Skudeta, pa im je ostalo da utisak poprave u evropskoj eliti. I ne samo to - “azuri” se bore za mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu i moraju da eliminišu Barsu ako žele da ostanu u igri. Za plasman na turnir koji će se igrati u Sjedinjenim Američkim Državama na ljeto naredne godine Napoliju je potrebno da prođe u četvrtfinale i da u tom dvomeču ostvari jedan trijumf ili dva remija...

- Zbog ovakvih utakmica želite da se bavite fudbalom. Želim da budemo hrabri, znam da imamo šansu - poručio je trener Napolija Franćesko Kalcona koji je debitovao upravom protiv Barse 21. februara.

A u sjevernom Londonu je pred Arsenalom jednačina zvana Porto koji brani pobjedu iz prve utakmice 1:0 koju mu je donio Galeno evrogolom u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

- U Portu smo uradili premalo, sada moramo da popravimo neke stvari kako bi utakmica bila onakva kakvu mi želimo. Ovo je Liga šampiona, suočavamo se sa top ekipama, a Porto je jedna od njih - kazao je menadžer “tobdžija” Mikel Arteta.

“Tobdžije” igraju i protiv istorije, jer su u duelima sa portugalskim ekipama pobijedili samo jednom u posljednjih devet utakmica, uz remi i sedam poraza. I ne samo to, Arsenal rizikuje da osmi put zaredom bude eliminisan u osmini finala Lige šampiona...

Bonus video: