Sekulić: Nema euforije, vjerujem da smo ušli u dobar ritam

Budućnost sjutra (15) u 25. kolu MeridianBet 1. CFL gostuje Jedinstvu

2601 pregleda 0 komentar(a)
Balša Sekulić, Foto: FSCG
Balša Sekulić, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti su u nedjelju odigrali najbolji meč u drugom dijelu sezone, savladali Arsenal (6:0) i prekinuli niz od četiri meča bez pobjede.

Aktuelni šampion je ostao na bod zaostatka iza Dečića, a sjutra (15) u 25. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige u Bijelom Polju igra protiv Jedinstva.

„Svjesni smo da smo odigrali jednu sjajnu utakmicu, drago mi je što smo obradovali sve ljude koji vole Budućnost, ali među nama nema euforije. Dokazali smo koliko opasni možemo da budemo i sada je potrebno da 'guramo' jedni druge da iz meča u meč pokazujemo identičnu volju, želju, htjenje i energiju“, osvrnuo se napadač Budućnosti, Balša Sekulić, na utakmicu sa Arsenalom.

Sekulić je protiv Arsenala postigao tri pogotka.

„Napadač živi od golova, daju mu na samopouzdanju, ali fudbal je kolektivni sport i ništa ne bih mogao bez saigrača. Mislim da smo pokazali naše zajedništvo tokom rezultatske krize, kao i familijarnu atmosferu o kojoj su ranije govorili i Milan Vukotić i Adnan Orahovac. Drago mi je zbog golova, srećan sam i zbog Igora Ivanovića, i Tonćija Mujana, i Đorđa Despotovića, a najsrećniji zbog prve pobjede ovog proljeća“, rekao je Sekulić u izjavi za klupski sajt.

Budućnost u Bijelom Polju, kaže Sekulić, ide po tri boda.

„Ponavljamo se iz vikenda u vikend, ali obaveza Budućnosti je uvijek da ide na tri boda u domaćem prvenstvu. Vjerujem da smo ušli u dobar ritam, jer smo i prije pobjede nad Arsenalom igrali dobro, što nije bilo ispraćeno rezultatom. Sada ga imamo i vjerujem da ćemo da nastavimo sa dobrim partijama i rezultatima“, jasan je 25-godišnji centarfor.

Budućnost je oba puta ove sezone savladala Jedinstvo – 4:1 na gostovanju, 3:2 kod kuće.

„Svaka utakmica je priča za sebe, a pozicija na tabeli u našem šampionatu nije neki pretjerani pokazatelj. Jedinstvo je prošle sezone bilo hit prvenstva, sada je u nešto lošijoj situaciji, ali zna da bude opasno i da napravi probleme svakoj ekipi. Uostalom, uvjerili smo se u to pod Goricom. Znamo da će pružiti maksimum kako zbog sebe, tako i zbog činjenice što igraju protiv najvećeg kluba u državi, kao što to radi svaka ekipa. Toga smo svjesni, zato smo fokusirani samo na sebe – svoj odnos, želju i energiju. Nadam se da ćemo ponovo da budemo pravi“, zaključio je Balša Sekulić.

Bonus video: