Finansijska policija upala u prostorije Milana, sumnjiva prodaja iz 2022. godine

Gazeta piše da je sumnjiva prodaja Milana iz 2022. godine kada je američki fond "Eliot" prodala klub američkom investicionom fondu "Redbird"

8108 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Finansijska policija je upala danas u prostorije Milana i pretresala službene prostorije, piše "Gazeta".

Prije nekoliko mjeseci je javni tužilac pokrenuo istragu kako bi se provjerilo u čijem su vlasništvu "rosoneri" i to je razlog zašto je došlo do upada u prostorije kluba.

Gazeta piše da je sumnjiva prodaja Milana iz 2022. godine kada je američki fond "Eliot" prodao klub američkom investicionom fondu "Redbird".

"Eliot" je upravljanje Milanom preuzeo 2018. godine. Tada su u sportskom sektoru bili bivši fudbaleri "rosonera" Leonardo, Boban i Maldini, a "Eliotov" čovjek od poverenja je bio južnoafrički biznismen Ivan Gazidis sa ranijim iskustvom rada u MLS ligi i neslavnim periodom u Arsenalu.

Milan je tada, predvođen Maldinijem i Masarom uspio da se vrati u Ligu šampiona i osvoji Skudeto nakon 11 godine. Ali, "Eliot" je riješio da proda klub "Redbirdu", na čijem je čelu bio Geri Kardinale, koji je brzo prekinuo saradnju sa Maldinijem i Masarom, a doveo Đorđa Furlanija.

I upravo su Gazidis i Furlani pod istragom. Oni se sumnjiče zbog „iznošenja materijalnih činjenica koje nisu bile istinite, prikrivanja istine, prevare...“. Policija je izvršila pretres i u njihovim domovima.

Oni se sumnjiče da su tokom Redbirdove kupovine ometali obavljanje funkcija nadzornog tijela za komunikacije Italijanskog fudbalskog saveza i prikrili stvarne vlasnike. Istražni organi sumnjaju da Milan zapravo nije u vlasništvu američkog fonda Gerija Kardinalea već da njime i dalje upravlja "Eliot". Istraga je dovela do zaključaka da je Milan i dalje u realnom vlasništvu "Eliota" i da je prodaja "Redbirdu" bila simulirana zbog finansijske koristi.

Oglasio se i Milan zvaničnim saopštenjem u kojem je istakao da nije povezan sa postupkom i da će sarađivati sa istražnim organima.

Bonus video: