Dečić i Budućnost na sjeveru nastavljaju trku

U MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi danas utakmice 25. kola

8476 pregleda 28 reakcija 1 komentar(a)
Traže treću pobjedu u sezoni protiv Jedinstva: Fudbaleri Budućnosti, Foto: FSCG
Traže treću pobjedu u sezoni protiv Jedinstva: Fudbaleri Budućnosti, Foto: FSCG

Do reprezentativne pauze prvoligaši će odigrati još dva kola - danas je na programu 25. runda MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige, a u nedjelju još jedno kolo, nakon kojeg će ekipe otići na dvonedjeljnu pauzu.

Fudbaleri Dečića i Budućnosti na sjeveru države nastavljaju trku za titulu. Lider u Beranama gostuje Jezeru, dok aktuelni šampion igra u Bijelom Polju protiv Jedinstva. Budućnost je u prethodnom kolu savladala Arsenal u Podgorici (6:0), odigrala najbolji meč i upisala prvi trijumf u drugom dijelu šampionata.

- Ponavljamo se iz vikenda u vikend, ali obaveza Budućnosti je uvijek da ide na tri boda u domaćem prvenstvu. Vjerujem da smo ušli u dobar ritam, jer smo i prije pobjede nad Arsenalom igrali dobro, što nije bilo ispraćeno rezultatom. Sada ga imamo i vjerujem da ćemo da nastavimo sa dobrim partijama i rezultatima - rekao je, uoči utakmice u Bijelom Polju, fudbaler Budućnosti Balša Sekulić.

Budućnost je oba puta ove sezone savladala Jedinstvo - 4:1 na gostovanju, 3:2 kod kuće.

- Svaka utakmica je priča za sebe, a pozicija na tabeli u našem šampionatu nije neki pretjerani pokazatelj. Jedinstvo je prošle sezone bilo hit prvenstva, sada je u nešto slabijoj situaciji, ali zna da bude opasno i da napravi probleme svakoj ekipi. Uostalom, uvjerili smo se u to pod Goricom. Znamo da će pružiti maksimum kako zbog sebe, tako i zbog činjenice što igra protiv najvećeg kluba u državi, kao što to radi svaka ekipa. Toga smo svjesni, zato smo fokusirani samo na sebe - svoj odnos, želju i energiju. Nadam se da ćemo ponovo da budemo pravi - rekao je napadač Budućnosti, koji je protiv Arsenala upisao het-trik.

A nakon trijumfa u prethodnom kolu nad Petrovcem (2:1), fudbaleri Sutjeske dočekuju Mladost. Miljan Radović je u drugom mandatu na klupi Nikšićana debitovao pobjedom, sada je u dobroj prilici da veže dva trijumfa i nastavi trku za 3. mjesto sa Mornarom.

- Neugodno je igrati protiv svake ekipe u našoj ligi. Opet kažem - nama je mjesto u vrhu crnogorskog fudbala, ali to moramo da pokažemo na svakom meču. Nadam se da ćemo to pokazati i protiv Mladosti i da ćemo je riješiti u našu korist - kazao je Radović.

Meč protiv Petrovca u prethodnom kolu je obilježio Dušan Vuković, koji je postigao oba pogotka.

- Mladost je kvalitetna ekipa, ali sve zavisi od nas, od toga kako mi budemo igrali i kako se budemo ponašali - kazao je mladi fudbaler.

MERIDIANBET 1. CFL, 25. kolo

Rudar - Mornar 14.00h

Jedinstvo - Budućnost 15.00

Sutjeska - Mladost 15.00

Arsenal - Petrovac 15.00

Jezero - Dečić 18.00

Bonus video: