Budućnost iskoristila kiks Dečića i preuzela prvo mjesto, Sutjeska se izjednačila sa Mornarom

Odigrani mečevi 25. kola Meridianbet 1. CFL

47492 pregleda 66 reakcija 46 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 13.03.2024. 20:58h

Promjena na vrhu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige nakon 25. kola - Budućnost je danas slavila u Bijelom Polju protiv Jedinstva (2:1), iskoristila remi Dečića sa Jezerom (1:1) u Beranama i preuzela prvo mjesto na tabeli. Aktuelni šampion ima bod više od Tuzana.

DRUGA POBJEDA ZAREDOM BUDUĆNOSTI, DEČIČ I DALJE BEZ PORAZA U GOSTIMA

Ubjedljivu pobjedu nad Arsenalom (6:0) u prethodnom kolu Budućnost je potvrdila u Bijelom Polju - aktuelni šampion je nakon preokreta savladao Jedinstvo (2:1) i vratio se na lidersku poziciju. Podgoričani u samostalnoj Crnoj Gori nemaju poraz od Jedinstva, računajući i Kup - na 24 utakmice "plavi" su zabilježili 20 pobjeda, a ova danas je 11. zaredom. U Bijelom Polju je Budućnost odigrala 10 mečeva i slavila osam puta.

Jedinstvo je vodilo od 31. minuta, kada je gol iz penala postigao Korać, da bi pobjedu Budućnosti donijeli rezervisti Almeida i Mujan, golovima u drugom poluvremenu.

Budućnost je ofanzivno počela utakmicu već na startu je priliku propustio Gašević, potom je Mirković šutirao pored gola, a na drugoj strani, nakon centaršuta Brandaa, neprecizan bio Korać.

U 17. minutu je šansu za "plave" imao Grbić, ali je Joksimović odbranio, da bi u 31. minutu domaći poveli - Grbić je izgubio loptu na sredini terena, domaći krenuli u kontru, Korać ušao u kazneni prostor, gdje ga je faulirao golman Budućnosti Pavličić. Upravo je Korać sa 11 metara bio siguran.

Do kraja prvog dijela Budućnost je prijetila preko Raičkovića, Bašić je zamalo postigao autogol, rezultat se nije mijenjao, da bi Milinkovićeva ekipa sa napadima nastavila i u drugom dijelu. Početkom drugog poluvremena je Adžić prijetio, a onda je Almeida u 72. minutu, tri minuta nakon ulaska u igru, iskoristio centaršut Mujana i poravnao rezultat.

Minut nakon izjednačenja Budućnosti, u prvom planu je bio golman gostiju Pavličić, koji je zaustavio prvo Brandaa, potom Kolića, a onda i Koraća.

Budućnost je te promašaje Jedinstva kaznila u 84. minutu, kada je Mujan, nakon dodavanja Almeide kompletirao preokret.

„Kroz pripremu za utakmicu smo znali da nas čeka teško i zahtjevno gostovanje, kako zbog teškog terena, tako i zbog dobrog protivnika. Ušli smo u meč dosta dobro, imali posjed, iz toga stvorili nekoliko šansi za gol, ali nije nam se dalo. Sa druge strane protivnik je iz jedne kontre postigao gol. To nas nije sputalo da nastavimo u dobrom ritmu, a onda smo izvršili nekoliko izmjena i na taj način podigli nivo igre, napravili još par izglednih prilika od kojih smo dvije iskoristili napravivši preokret za velika tri boda. Sve u svemu, zadovoljni smo jer smo ostvarili zacrtani cilj, a već od sjutra nastavljamo dalje sa radom i pripremamo se za sljedeću utakmicu“, rekao Vladan Savić pomoćnik u stručnom štabu Budućnosti.

A Dečić je u Beranama remizirao sa Jezerom (1:1), pa je još bez poraza u gostima ove sezone.

Jezero je povelo u 81. minutu - kombinovali su domaći, Šimun je prebacio loptu na desnu stranu, gdje je dočekao Osmanović. U želji da centrira, fudbaler Plavljana je pogodio stativu, lopta se potom odbila od fudbalera Dečića Ujkaja i pogodila prečku, a onda je golman Nikić nespretno reagovao i postigao autogol.

FK Dečić
foto: FSCG

U završnici meča je bilo veoma uzbudljivo, a Perović je prvo propustio priliku da riješi utakmicu i potvrdi trijumf Jezera. Onda je u 93. minutu dosuđen korner za goste - kombinovali su Augusto i Drešaj, koji je centrirao, a Matić glavom zatresao mrežu, donio bod Dečiću i postigao peti gol ove sezone.

Nakon toga je Dečić imao još jednu priliku, ali je Zorić bio neprecizan.

SUTJESKA SE IZJEDNAČILA SA MORNAROM

A Sutjeska je drugi put ove sezone vezala dva trijumfa u domaćem šampionatu - nakon pobjede u gostima nad Petrovcem u prethodnom kolu (2:1) ekipa Miljana Radovića je danas u Nikšiću savladala Mladost (2:1) i prvi put ove sezone bila bolja od podgoričkog tima.

A kao i protiv Petrovca, Sutjeska je do novog trijumfa stigla nakon preokreta - Radovićeva ekipa je imala na startu inicijativu, ali je Mladost u 18. minutu došla do vođstva kada je Vlahović sjajno uposlio Maraša, koji je savladao Giljena.

Fudbaleri Mladosti proslavljaju gol
Fudbaleri Mladosti proslavljaju golfoto: FSCG

Nastavila je Sutjeska sa inicijativom nakon primljenog gola i do izjednačenja stigla u 30. minutu kada je Vuković prošao sa desne strane, ubacio loptu na drugu stativu, gdje je bio Šaletić, koji je zatresao mrežu.

Do kraja prvog dijela je Vuković propustio sjajnu priliku, a Sutjeska je sa inicijativom nastavila i u drugom poluvremenu. Pavlović i Babić su bili neprecizni, a onda je u 74. minutu Bulatović sa lijeve strane centrirao, a Grivić sa oko deset metara šutirao i postigao gol. U finišu meča je Striković bio neprecizan.

Dragan Grivić proslavlja gol
Dragan Grivić proslavlja golfoto: FSCG

Sutjeska se na trećem mjestu izjednačila sa Mornarom, koji je danas u Pljevljima igrao neriješeno sa Rudarom (0:0).

"Raduje me pobjeda nakon preokreta zbog karaktera ekipe. Kažem igračima da treba da vjeruju u sebe i svoj kvalitet. Zahtjevna utakmica, u prvom poluvremenu nismo bili u dobrom ritmu. U drugom poluvremenu smo igrali onako kako bi trebalo. Sve u svemu - odlična pobjeda za ulazak u neku seriju, jer ima još dosta da se igra", rekao je nakon meča Radović.

Arsenal i Petrovac su igrali neriješeno u Tivtu (1:1). Gosti su poveli u 12. minutu kada je Đuričković sa oko 20 metara postigao lijep gol, a bod domaćoj ekipi je donio Manojlović iz penala u 44. minutu.

REZULTATI

Rudar - Mornar 0:0

Jedinstvo-Franca - Budućnost 1:2

Žarko Korać iz penala 31 - Stefano Almeida 72, Tonći Mujan 84.

Sutjeska MeridianBet - Mladost Lob.Bet 2:1

Đorđe Šaletić 30, Dragan Grivić 74 - Aleksa Maraš 18.

Arsenal - Petrovac 1:1

Ćetko Manojlović iz penala u 44 - Petar Đuričković 12.

Jezero - Dečić AdmiralBet 1:1

Igor Nikić autogol 81 - Bojan Matić 90+3

Standings provided by Sofascore

Bonus video: