Lacio potvrdio odlazak Sarija i imenovao njegovog pomoćnika za novog trenera

Đovani Martušelo je bio Sarijev pomoćnik u Empoliju, Juventusu i Laciju. Bio je prvi trener Empolija 2016/17, kada je taj klub ispao iz Serije A u posljednjem kolu u sezoni.

2214 pregleda 0 komentar(a)
Martušelo, Foto: S.S.Lazio (X)
Martušelo, Foto: S.S.Lazio (X)

Fudbalski klub Lacio potvrdio je danas da je Mauricio Sari podnio ostavku na mjesto trenera i da će ga na klupi zamijeniti njegov dugogodišnji pomoćnik Đovani Martušelo.

Italijanski mediji su juče prenijeli da je 65-godišnji Sari odlučio da se povuče poslije pet poraza u posljednjih šest utakmica. Sari je bio u svojoj trećoj sezoni u Laciju i imao je ugovor do kraja sljedeće sezone.

"Lacio saopštava je je Mauricio Sari podnio ostavku na mjesto trenera. Klub zahvaljuje treneru na svemu urađenom i želi mu puno sreće na ličnom i profesionalnom planu", naveo je Lacio u saopštenju.

"Istovremeno, klub saopštava da je dužnost trenera preuzeo Đovani Martušelo", dodaje se.

Martušelo je bio Sarijev pomoćnik u Empoliju, Juventusu i Laciju. Bio je prvi trener Empolija 2016/17, kada je taj klub ispao iz Serije A u posljednjem kolu u sezoni.

On će kao prvi trener Lacija debitovati u subotu protiv Frosinonea.

Sari je doveo Lacio do drugog mjesta u italijanskoj ligi prošle sezone, ali je taj klub trenutno deveti na tabeli sa 11 bodova manje od četvrtoplasirane Bolonje.

Bonus video: