Savić nakon nove partije za pamćenje: Noć iz snova, niko nije vjerovao u nas, sa Tiramom je sve OK

"Trener nam je prije utakmice rekao da budemo spremni, jer nas čeka duga noć. Tvrdoglav smo tim i bićemo težak rival svakoj ekipi u četvrtfinalu"

13149 pregleda 11 komentar(a)
Bez milosti prema Interu: Savić je dobio mnoge duele sa Markusom Tiramom, Foto: Reuters
Bez milosti prema Interu: Savić je dobio mnoge duele sa Markusom Tiramom, Foto: Reuters

Možda mu je ovo najgora sezona od kada je stigao u Atletiko Madrid, ali kada dođu odlučujuće utakmice u Ligi šampiona on postaje zid.

Tako je Paskval Ruis Arnal, španski novinar blizak Atletiku koji između ostalih piše i za "Marku", opisao novu noć za pamćenje Stefana Savića u "crveno-bijelom" dresu - sada u sezoni kada Dijego Simeone dozira njegovu minutažu.

Jedan od kapitena Crne Gore komandovao je odbranom "kolćonerosa" protiv Intera, ekipe u koju se fudbalska planeta zaljubila zbog atraktivnog i ofanzivnog fudbala, ali čije napadačke moći su sinoć u revanšu osmine finala Lige šampiona bile veoma ograničene upravo zahvaljujući i momku iz Mojkovca.

"Bila je to noć iz snova - iskreno da nisam bio akter ovog meča volio bih da sam sa tribina gledao utakmicu, jer je bila nevjerovatna, poput finala Lige šampiona", rekao je Savić za TNT sports.

LŠ
foto: Sofascore

Atletiko je izgubio u Milanu sa 1:0, gubio je i sinoć u Madridu, ali je do kraja uspio da okrene "nerazure" (2:1) i poslije 120 minuta borbe i penal-ruleta prođe u četvrtfinale Lige šampiona.

"Srećan sam što smo slavili, posebno jer smo bili u teškoj situaciji, a osim naših nevjerovatnih navijača niko nije vjerovao u nas", dodao je Savić.

Kaže i da im je Ćolo Simeone najavio sličan rasplet.

"Kao tim smo sve uradili zajedno, znali smo da će ovo biti dug meč i da ćemo morati da se borimo do kraja. Trener nam je prije utakmice rekao da budemo spremni, jer nas čeka duga noć", otkrio je Savić.

Posebno je ponosan na saigrače.

"Svi momci koji su igrali pokazali su isti duh, istu hrabrost i veoma sam srećan zbog svih njih".

Atletiko ove sezone ima dva lica i praktično kao da se radi o dvije različite ekipe kada igra u gostima i na svom "Metropolitanu".

"Pomalo imamo čudnu sezonu van našeg stadiona, ne znam zbog čega se to dešava - možda je zbog intenziteta, možda i mentaliteta, ali sam siguran da još nije kasno da to popravimo. Svjesni smo svega, čuli smo mnogo zasluženih kritika u posljednje vrijeme, ali radimo jako, nećemo odustati jer smo tvrdoglav tim i bićemo težak rival svakoj ekipi u četvrtfinalu", jasan je Savić.

Tokom utakmice Saviće je vodio mnogo žestokih duela sa napadačima Intera, posebno sa Markusom Tiramom - ta nemoć kao da je iznervirala francuskog fudbalera koji je u jednom trenutku crnogorskog štopera uhvatio za nezgodno mjesto. Britanski novinar u šali je pitao Savića je li sve u redu.

"Čudna situacija, ali sve je OK - tokom utakmice se dešavaju takve stvari. Zaista sve je u redu, na kraju smo se zajedno smijali svemu. Čudno je bilo, ali nije toliko bitno", zaključio je Savić.

Bonus video: