Tiram i Savić kao nekad Vini Džons i Gaskojn

Čudan duel Markusa Tirama i Stefana Savića medije iz Engleske vratio u 1988. godinu

11940 pregleda 28 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Stefan Savić je još jednom držao predavanje kako igrati odbranu na najvećoj sceni, napadači Intera odbijali su se u svakom duelu od njega, a sve to pomalo ih je i frustriralo tokom nezaboravnog revanš meča osmine finala Lige šampiona.

Toliko da je Markus Tiram, "devetka" velikana iz Milana, u jednom trenutku crnogorskog fudbalera uhvatio za nezgodno mjesto između nogu.

Taj video obišao je planetu, mnogi su se zapitali kako francuski napadač nije dobio crveni karton, a medije iz Engleske vratio je u 1988. godinu.

Igrali su tada Vimbldon i Njukasl, boje kluba iz legendarnog teniskog mjesta branio je beskompromisni Vini Džons (kasnije poznat i kao glumac), a "svraka" super zvijezda u usponu, tada 20-godišnji Pol Gaskojn.

Džons, već poznat kao "loš momak" engleskog fudbala i grubijan na terenu, želio je da pokaže jednom od najvećih fudbalskih majstora koje je kolijevka ove igre dala sa kim ima posla.

Naravno, Gaskojn je uspio nekoliko puta i protiv njega da pokaže kakav je maestro, a onda je Vini Džons u jednom trenutku uradio isto što i Tiram u duelu sa Savićem.

Na kraju, čak je i reakcija legendarnog Gaze bila pratkično ista kao Savićeva.

Vini Džons je nakon fudbalske imao zapaženu i glumačku karijeru, a pamte se njegove uloge prije svega u filmovima "Mean Machine" (kod nas preveden kao Zatvorski krug) i X-Men.

Inače, Savićev Atletiko je nakon 120 minuta revanša i penal serije eliminisao Inter i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

Bonus video: