Dinamo primio peticu u Solunu i ispao iz Evrope (VIDEO)

Liga konferencija - PAOK nadoknadio dva gola zaostatka iz Zagreba i prošao u četvrtfinale, dalje idu i Fiorentina i Fenerbahče

11849 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivša Jugoslavija više nema predstavnika u Evropi.

Zagrebački Dinamo je otputovao u Solun na megdan PAOK-u sa dva gola prednosti iz prvog meča osmine finala (2:0), ali je u Grčkoj doživio potop - slavio je domaćin sa 5:1 i čekirao kartu za četvrtfinale.

Bio je to prvi evropskim meč novog predsjednika Dinama, klupske legende Velimira Zajeca, koji "modri" neće pamtiti po lijepom.

PAOK je već u prvom poluvremenu poveo 3:0 i stekao prednost koja ga vodi dalje - pogađali su Baba u 5, Sučić (autogol) u 33. i Tomas u 42. minutu.

Hodža je početkom nastavka smanjio na 3:1, vratio nadu gostima - Dinamo je imao potencijalne produžetke.

Sve je, međutim, bilo kratkog daha, pošto je Kolierakis u 73. minutu pogiodio za 4:1 i vratio domaćinu tri gola prednosti.

Sve nade Zagrepčana raspršio je Andrija Živković golom iz penala u 88. minutu za 5:1.

Fenerbahče ide u četvrtfinale, uprkos porazu kod kuće 1:0 od belgijskog Rojal Uniona - presudio je prvi meč u kojem su Turci slavili 4:0.

Na sličan način prošla je i Fiorentina, koju nije skupo koštao gol Makabija Haife za 1:1 u Firenci, u 88. minutu - "ljubičasti" su prije sedam dana slavili 4:3 i ukupnim rezultatom 5:4 prošli dalje.

Bonus video: