Bajer ima devet života: Janković i Vešović sa Karabagom poklekli u 97. minutu u Leverkuzenu

Liga Evrope: Liverpul dao šest golova Sparti, prošli i Atalanta i Roma

7257 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bajer je preživio drugi put u sedam dana protiv Karabaga i ide među osam najboljih u Ligi Evrope.

Tim naših Marka Jankovića i Marka Vešovića je u Leverkuzenu, baš kao i u prvom meču osmine finala u Bakuu, vodio 2:0 protiv lidera Bundeslige, ali je na kraju morao da se pomiri s bolnom eliminacijom.

„Farmaceuti” su preokrenuli u posljednjih dvadesetak minuta sa igračem više, a heroj ekipe koju vodi Ćabi Alonso bio je Patrik Šik - prvo je u 93. izjednačio na 2:2, a onda je u 97. krunisao dominaciju domaćina za trijumf.

Karabag je poveo u 58. minutu preko Zubira, a u 67. je Vešović bio asistent kada je prednost udvostručio Žuninjo.

Nekoliko minuta ranije je azerbejdžanska ekipa ostala s desetoricom, a Bajer pokazao da serija bez poraza koja traje od početka sezone nije slučajnost.

Džeremi Frimpong je smanjio i najavio paklen finiš u kojem je Bajer praktično „kampovao” unutar i oko kaznenog prostora gostiju.

Šik je uz dosta sreće izjednačio, a onda i dočekao grešku Jankovića koji je desetak sekundi prije pogotka Čeha za 3:2 izgubio loptu na 20 metara od gola svoje ekipe...

Roma je poslije trijumfa 4:0 bez prošla Brajton (poražena je u Engleskoj 1:0), a Atalanta je bila bolja od Sportinga u Bergamu 2:1 pogocima Ademole Lukmana i Đanluke Skamake 2:1 (prvi meč 1:1).

Dominantno je do četvrtfinala stigao Liverpul koji je na „Enfildu” dao šest golova Sparti iz Praga - 6:1.

Darvin Nunjes u 7, Bobi Klark u 8, pa Mohamed Salah i Kodi Gakpo u 10. i 14. su najavili katastrofu Čeha, a u drugom dijelu su pogađali Dominik Soboslai i još jednog Gakpo.

Bonus video: