Velikani će saznati put do Vemblija

Danas (12h) u Nionu žrijeb četvrtfinala i polufinala Lige šampiona

2822 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žrijeb četvrtfinala i polufinale Lige šampiona obaviće se danas u podne, u Uefinoj centrali u Nionu.

U bubnju su sve sami velikani evropskog fudbala, koji su ukupno osvojili 27 titula prvaka Starog kontinenta, a ako ima ekipe koja još nije postala šampion, nema tima koji barem jednom nije igrao u finalu.

Dakle, Mančester siti, Real Madrid, Bajern, Barselona, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Pari Sen Žermen i Arsenal - sve timovi iz “liga petice”, od kojih nedostaje samo neki Italijan.

Real je 14 puta bio prvak Evrope, Bajern šest, Barselona pet, Borusija jednom, Atletiko je tri puta igrao u finalu, kao što su PSŽ i Arsenal upisali po jedan finalni meč.

Žrijeb je otvoren, nema ograničenja, na stolu su sve moguće kombinacije, pa i te da se sastanu timovi iz iste zemlje (Real - Barselona, Real - Atletiko, Bajern - Borusija, Siti - Arsenal...), ili iste grupe prve faze (PSŽ - Borusija, na primjer).

Timovi će, osim rivala u četvrtfinalu, saznati potencijalnog protivnika u polufinalu - ta ukrštanja vode pravo na “Vembli”, hram fudbala, na kojem će se 1. juna dobiti novi prvak Evrope.

Titulu brani Mančester siti, po kladionicama i ove godine prvi favorit da se popne na tron (bukmejkeri na Gvardiolin tim uoči žrijeba četvrtfinala nude koeficijent 2,7), a drugi na listi, pomalo neočekivano, našao se Arsenal, tim koji nikada nije bio evropski prvak (5,45), što je neznatno više od šansi koje se sada daju najtrofejnijem timu, Real Madridu (oko 5,7).

Slijedi Bajern (7,2), PSŽ (13), Barselona (16), Atletiko (20) i Borusija Dortmund (kvota 26).

Nakon Lige šampiona održaće se i žrijeb za završnicu Lige Evrope (13h) i Lige konferencija (14h).

Bonus video: