Jovetić je čovjek velikih utakmica i blagoslov za grčki fudbal, tamo gdje prestaje logika pojavljuje se Olimpijakos

Grčki mediji veličaju epski preokret kluba iz Pireja u osmini finala Lige konferencija - spektakl u Bačkoj Topoli uveličao i crnogorski kapiten

18471 pregleda 217 reakcija 27 komentar(a)
Jovetić slavi gol za 5:1, Foto: Reuters
Jovetić slavi gol za 5:1, Foto: Reuters

Zemlja mitova i legendi dobila je još jednu priču za pamćenje, sada novu fudbalsku...

Možda se radi o trećem po kvalitetu takmičenju u Evropi, ali način na koji je grčki Olimpijakos stigao do četvrtfinala Lige konferencija potpuno zasluženo dobija ono mitski.

Klub iz Pireja je na svom "Karaiskakisu" bio razbijen od Makabija iz Tel Aviva (4:1), već tada i otpisan, a onda je u Bačkoj Topoli (zbog rata na Bliskom istoku igralo se u Srbiji) ispričao priču za pamćenje - pobjedom od 6:1 nakon 120 minuta "okrenuo je naglavačke" ekipu legendarnog Robija Kina.

Dio spektakularne utakmice bio je i Stevan Jovetić, a kada crnogorski kapiten dobije priliku, ona praktiično uvijek i bude iskorišćena na pravi način.

Jovetić je u igru ušao u 82. minutu pri rezultatu 4:1, u sudijskoj nadoknadi iz teške situacije zamalo je meč riješio i prije produžetaka, ali ono što nije uspio tada jeste nakon tri minuta prvog produžetka.

Pametna i brza reakcija i gol kroz noge Roja Mišpatija - velikan iz Pireja već tada imao je plasman u četvrtfinale u džepu.

"Jovetić je 'čovjek velikih utakmica', fudbaler koji postiže važne golove. Njegova fudbalska inteligencija je impresivna, vjerovatno se radi o najinteligentnijem fudbaleru u Grčkoj", napisao je portal Sportlive.gr.

Isti mediji podsjeća da je Jovetić u Grčku stigao početkom sezone, da nije imao problema sa povredama, pa iako uglavnom počinje sa klupe, sa Hose Luis Mendilibarom je dobio novi zamah i pruža sjajne partije.

"On je blagoslov za grčki fudbal, pojačao je Olimpijakos, a njegovo shvatanje fudbala podiže nivo sporta u zemlji", dodao je Sportlive.gr.

"Gazzetta.gr" donosi zamimljiv naslov - "Gdje prestaje logika, pojavljuje se Olimpijakos". Taj medij naglašava i da je Jovetićev gol značio da klub iz Pireja ima četrtfinale u džepu.

"Nije mnogo gubio vrijeme kada je lopta stigla do njega i sjajnim udarcem pogodio je za 5:1".

Mendilibar još iz La lige poznaje kvalitete Jovetić, pošto je vodio Eibar kada je naš maestro u Sevilji pružao vjerovatno i najbolje partije u karijeri. Iskusni stručnjak sada crnogorskog kapitena uglavnom uvodi sa klupe, ali to ne znači da ga manje cijeni nego u vremenu iz Andaluzije.

"Medilibar ga želi u rotaciji, a Jovetić svojim raznovrsnim predstavama pokazuje da može da bude 'skrivena karta' u narednim utakmicama", pisao je još nakon utakmice sa Ferencvarošem u plej-ofu Lige konferencija "Fosonline.gr".

Bonus video: