"Dosije Vinisijus": Real podnio tužbu protiv navijača Atletika i Barselone

Krilni napadač Reala više puta je bio žrtva rasističkog ponašanja protivničkih navijača

7305 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real Madrid je podnio tužbu državnom tužilaštvu zbog kaznenih djela iz oblasti "mržnja i diskriminacija", zbog navodnog rasističkog skandiranja navijača Atletiko Madrida i Barselone upućenog Vinisijus žunioru, saopšteno je danas iz "kraljevskog kluba".

Vinisijus je juče pozvao Uefu da kazni Atletiko zbog rasističkog skandiranja uoči utakmice svog tima u Ligi šampiona protiv Intera u srijedu.

Video objavljen na društvenim mrežama pokazuje navijače Atletika ispred stadiona "Vanda Metropolitano" u Madridu kako skandiraju rasističke uvrede napadaču Real Madrida.

Real je saopštio da je žalba podnesena zbog "rasističkog zlostavljanja i zlostavljanja s mržnjom" usmjerenog prema Vinisijusu u blizini Olimpijskog stadiona "Monžuik" i stadiona "Vanda Metropolitano" u Madridu prije utakmica Barselone i Atletika u Ligi šampiona.

"Real Madrid poziva tužioce da zatraže snimke dostupne s obje lokacije kako bi se identifikovali počinitelji zlostavljanja", saopštio je Real.

"Real Madrid osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje protiv našeg igrača Vinisijusa, koji nažalost već neko vrijeme predstavljaju stalan problem", istakli su iz kluba.

Krilni napadač Reala bio je meta rasističkih zlostavljanja u više navrata, što je izazvalo niz lokalnih i međunarodnih kampanja, uključujući stvaranje posebnog FIFA-inog odbora za borbu protiv rasizma.

Bonus video: