Budućnost na "Topolici", Mujan: Mornar zaslužuje čestitke, ali naš kvalitet može da bude presudan

Budućnost sjutra (17:30) u 26. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige gostuje Mornaru

5182 pregleda 4 komentar(a)
Tonći Mujan, Foto: FSCG
Tonći Mujan, Foto: FSCG

Nakon dva trijumfa, nad Arsenalom i Jedinstvom, Budućnost se vratila na prvo mjesto MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.

Podgoričani imaju bod više od Dečića, a sjutra (17:30) u 26. kolu, u derbiju, gostuju Mornaru na "Topolici".

„Mornar je ozbiljna ekipa, igrali smo već tri puta u sezoni i dobro smo se međusobno upoznali. Svi znamo da imaju ozbiljan kvalitet, a činjenica da su na posljednjih osam utakmica primili samo jedan gol dovoljno govori koga imamo za protivnika i koliko ozbiljno moramo da pristupimo utakmici“, rekao je u najavi meča za klupski sajt ofanzivac Budućnosti Tonći Mujan.

Mornar je bez poraza u drugom dijelu sezone.

„Na nama je da nastavimo da se dižemo rezultatski i da nastavimo sa pobjedama, jer je to ono što nas zanima. Ubijeđen sam da ćemo maksimalno da shvatimo protivnika i pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svjetlu. Mornar je stvarno ozbiljno organizovana ekipa i mora se poštovati sve što radi u aktuelnoj sezoni. Zaslužuju sve čestitke, ali mislim da naša odlična timska atmosfera, pojedinačni kvalitet i nalet u kome se nalazimo može da bude presudan. Iskreno, mislim da još nismo u top formi, ali smo na dobrom putu da dođemo do toga, a svaki protivnik je stepenica do cilja."

Mujan se osvrnuo i na teren u Baru.

„Znamo da će teren da bude težak i pored svega treba da se fokusiramo i na neke stvari koje ne bi dolazile do izražaja da igramo pod Goricom ili na nekom boljem terenu. Međutim, to su stanice i stvari koje moramo da prođemo kako bismo rasli, dokazali se i stigli do cilja. Siguran sam da ova ekipa to može“, rekao je Mujan.

Bivši veliki talenat splitskog Hajduka je postigao tri gola zaredom, a ima i tri asistencije.

„Moram da budem zadovoljan svojom formom, ali sam zadovoljniji što smo kao ekipa izašli iz neke rezultatske krize, ne igračke. Sada sam iskočio ja, sjutra će neko drugi, prekosjutra neko treći... Važno je da smo ponovo prvi i da nastavimo da igramo dobro i da pobjeđujemo. Vjerujem da ću da nastavim i sa golovima i sa asistencijama u narednom periodu, ali najbitniji je tim – svako od nas mora da se stavi u kolektiv, kao što i jeste slučaj“, zaključio je Mujan.

Bonus video: