Čudo u 97. i 100. minutu: Koventri ide na "Vembli"

Koventri danas u gostima, u četvrtfinalu FA kupa, savladao Vulverhempton 3:2

3517 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Koventrija, Foto: Reuters
Fudbaleri Koventrija, Foto: Reuters

Veliko iznenađenje u četvrtfinalu FA kupa - fudbaleri Koventrija savladali su u gostima Vulverhempton 3:2 i plasirali se u polufinale.

Ekipa iz Čempionšipa se prvi put nakon 1987. godine plasirala u polufinale FA kupa. A upravo je te godine Koventri osvojio trofej u ovom takmičenju, pobijedivši u finalu Totenhem (3:2).

Mediji na Ostrvu pišu da je danas odigrana jedna od najboljih utakmica u istoriji ovog takmičenja. Nakon poluvremena bez golova, Koventri je poveo u 53. minutu preko Simsa.

Kovnetri
foto: Reuters

Uslijedio je odgovor "vukova", koji su uspjeli da preokrenu - u 83. minutu je, Ait-Nuri nakon loše intervencije defanzive gostiju, izjednačio da bi u 88. minutu sjajno proigrao Buena, koji je preokrenuo rezultat.

Uslijedila je sudijska nadoknada, djelovalo je da je sve riješeno, a onda se desilo fudbalsko čudo - u sedmom minutu nadoknade Sims je nakon kombinacije Rajta i Tomasa izjednačio.

Sims je apsolutni heroj Koventrija, jer je nakon dva gola upisao i asistenciju - u 100. minutu je dodao loptu do Rajta, koji je postigao gol i odveo Koventri na "Vembli".

Koventri se u Čempoionšipu bori za plej-of i nalazi se na osmoj poziciji sa 57 bodova, dok Norič, koji je na šestom mjestu ima bod više.

Koventri je u Premijer ligi posljednji put igrao u sezoni 2000/2001.

Bonus video: