Imobile na meti navijača, predsjednik Lacija: I meni svaki dan prijete smrću pa ne pravim dramu

Kriza u Vječnom gradu

4656 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters/Guglielmo Mangiapane
Foto: Reuters/Guglielmo Mangiapane

Lacio je u krizi igre i rezultata, a čini se da je tek posljednjih nekoliko dana postalo očigledno koliko je loša atmosfera unutar i oko rimskog kluba.

Mauricio Sari je u utorak, dan nakon poraza od Udinezea, podnio ostavku, naslijediće ga gotovo izvjesno Igor Tudor, a glavna uloga je sada rezervisana za Ćira Imobilea.

Iskusni napadač, sa 206 golova najbolji strijelac u istoriji kluba, na meti je nezadovoljnih navijača, pa je doživio neprijatnost u centru Rima. Napala ga je grupa ultrasa ispred vrtića u Vječnom gradu dok je bio s porodicom.

„Ovo je posljedica mržnje koju podržava dio novinara i širi mržnju prema Ćiru preko svojih kanala na društvenim mrežama”, objavio je Imobileov pravni tim.

Imobile je ove sezone dao samo šest golova u Seriji A, a u medijima se posljednjih dana pojavila informacija da je upravo on jedan od najvećih krivaca što je Sari otišao iz Lacija.

„Mauricio je otišao jer je osjetio da ga je tim izdao”, kazao je predsjednik „nebesko-plavih” Klaudio Lotito.

Osvrnuo se Lotito i na probleme koje van terena ima Imobile i utisak je da ga to ne zanima previše.

„To što se dogodilo njemu, dešava se meni svakodnevno. Živio sam u pratnji čuvara 20 godina, svaki dan mi prijete smrću... I ne pravim dramu od svega toga”, istakao je Lotito.

Bonus video: