Projektil Baošića presudio šampionu: Budućnost nije iskoristila remi Dečića

Meridianbet Prva fudbalska liga (26. kolo): Lider poražen u Baru, Tuzani remizirali protiv Sutjeske, trijumfi Jezera, Arsenala i Petrovca

49873 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 17.03.2024. 20:23h

Dečić je osvojio samo bod, ali je profitirao u 26. kolu Meridianbet Prve lige, jer je Budućnost nastavila da oscilacijama.

Aktuelni šampion je poražen od Mornara u Baru (1:0), pa su konkurenti za titulu izjednačeni na vrhu - imaju po 47 bodova.

Budućnost je na „Topolici” imala veliku šansu preko Balše Sekulića u drugom dijelu prvog poluvremena, odbranio je Stefan Popović, a nastavak je pripao domaćinu koji je od večeras sam na trećem mjestu sa pet bodova manje od vodećih.

Jedini gol je postigao Jovan Baošić i nije to bio običan pogodak - igrao se 51. minut kada je nekadašnji štoper Budućnosti iz slobodnog udarca sa 20 metara, poslije akcije sa Erminom Seratlićem, poslao projektil u mrežu Filipa Domazetovića za prvu pobjedu Mornara nad Podgoričanima od februara 2016. godine.

FK Mornar
foto: FSCG

Nije tim Mladena Milinković nakon toga pronašao odgovor da se vrati u utakmicu, a nije mu ni bilo jednostavno, jer je ovo bio peti meč u nizu u kojem Mornar nije primio gol...

Dečić i Sutjeska su odigrali derbi bez previše uzbuđenja na Zlatici.

Nešto bolje šanse je imao domaćin, ali kada se sve sabere - nijedna od ove dvije ekipe danas nije zaslužila da osvoji više od boda.

Tuzani su tako nastavili sa promjenljivim rezultatima, protiv Nikšićana su upisali drugi remi u nizu (nakon duela sa Jezerom).

FK Dečić, FK Sutjeska
foto: FSCG

Arsenal je na DG areni prekinuo seriju od pet utakmica bez pobjede u 1. CFL.

Tivćani su nakon preokreta slavili protiv Mladosti na DG areni, i to pošto su više od 50 minuta imali igrača više.

Mladost je povela već u 2. minutu golom Anđelka Jovanovića, a u 17. je poravnao Hulijan Montenegro.

Ključan detalj je viđen u 37. minutu kada je defanzivac domaćina Ognjen Đinović zaradio drugi žuti karton, a gosti na startu nastavka dobili ono što su htjeli - gol vrijedan tri boda.

Igrao se 51. minut kada je Arsenal krenuo u kontranapad, Darko Nikač odlično pustio loptu do Argentinca Jana Araja koji je povukao loptu do kaznenog prostora i rutinski matirao Suada Ličinu.

Mladost je doživjela treći poraz u nizu, a prvi sa Slavoljubob Bubanjom koji je na klupi sredinom sedmice naslijedio Radisava Dragićevića.

Poraz Mladosti nije iskoristio Rudar, pa i dalje ima isti broj bodova na diobi posljednjeg mjesta kao debitant u eliti.

Pljevljaci su na svom terenu izgubili od Jezera, a presudio im je Argentinac Fakundo Aranda efektnim pogotkom u 82. minutu.

Aranda je zatresao mrežu domaćina iskosa sa desne strane kada je pogodio dalji ugao.

Jedan gol je bio dovoljan i Petrovcu koji je nadigrao Jedinstvo na stadionu „Mitar-Mićo Goliš”.

Domaćin je bio mnogo bolji rival, a tri boda mu je donio Slobodan Babić u 47. minutu kada je pogodio glavom poslije centaršuta Nikole Zvrka.

Rezultati

MORNAR - BUDUĆNOST 1:0

Jovan Baošić 51.

PETROVAC - JEDINSTVO FRANCA 1:0

Slobodan Babić 47.

DEČIĆ ADMIRALBET - SUTJESKA MERIDIANBET 0:0

(Dušan Vuković iz Sutjeske je u 75. minutu dobio crveni karton)

RUDAR - JEZERO 0:1

Fakundo Aranda 82.

MLADOST DG - ARSENAL 1:2

Anđelko Jovanović 2 - Hulijan Montenegro 17, Lukas Araja 51.

(Ognjen Đinović iz Mladosti isključen u 37. minutu)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: