Vatreni derbi na „Old trafordu”: Junajted nakon 120 minuta i goleade eliminisao Liverpul

„Crveni đavoli” se plasirali u polufinale FA kupa, gdje će im rival biti Koventri

10221 pregleda 0 komentar(a)
Dijalo je junak „crvenih đavola”, Foto: Reuters
Dijalo je junak „crvenih đavola”, Foto: Reuters

Posljednji meč četvrtfinala FA kupa je donio spektakl i pobjedu Mančester junajteda u najvećem derbiju britanskog fudbala.

Bilo je svega na „Old trafordu”, preokreta i čak sedam golova nakon produžetaka, a domaćinu je veliku pobjedu i plasman u polufinale donio mladi Amad Dijalo u 120. minutu - 4:3.

Liverpul je jeftino dozvolio da ispadne iz borbe za trofej, jer je bio blizu da sve riješi u regularnom dijelu - sve dok Antoni u 87. minutu sjajno reagovao u kaznenom prostoru i izjednačio na 2:2.

U 93. je čak moglo i da bude 3:2 za Junajted, ali je Markus Rašford promašio zicer.

Harvi Eliot je u prvom produžetku vratio prednost „redsima” koji su kasnije praktilčno sami sebe eliminisali.

Darvin Nunjes je u 112. izgubio loptu na 30 metara od svog gola i dao šansu Rašfordu da donese 3:3 izjednači, a onda je Eliot u 120. minutu - kada je Liverpul nakon kornera pokušao da zada konačan udarac rivalu - dozvolio da ga nadmudri Dijalo.

Mladi napadač iz Obale Slonovače je uzeo loptu engleskom reprezentativcu i lansirao u kontranapad Alehandra Garnaća koji mu je potom asistirao za konačan rezultat.

Dijalo je bio na sedmom nebu, slavio je tako da je i zaboravio da ima žuti karton, pa je dobio i drugi zbog kojeg će propustiti polufinale na „Vembliju”, gdje će se tim Erika ten Haga sastati sa Koventrijem.

Junajted je, inače, rano poveo preko Skota Mektomineja, a Liverpul do poluvremena okrenuo stvari kada su pogađali Aleksis Mekalister i Mohamed Salah - 1:2 je bilo sve do finiša kada je Antoni konačno pokazao zašto je toliko plaćen kada je stigao iz Ajaksa...

U polufinale se plasirao i Čelsi koji je bio bolj od Lestera - 4:2.

Mark Kukurelja i Kol Palmer su pogađali za sigurnu prednost „plavaca”, ali je Lester u prvih 15 minuta drugog poluvremena stigao do izjednačenja - prvo je Aksel Disasi atraktivno postigao autogol, poravnao je Stefi Mavididi.

Iznenađenje je, ipak, izostalo - trijumf Čelsiju su osigurali Kerni Čukvuemeka i Noni Madueke golovima u sudijskoj nadoknadi.

Rival Čelsiju u polufinalu biće branilac trofeja Mančester siti.

Bonus video: