Rakojević odabrao za nastavak kvalifikacija: Đurić na spisku, ali neće igrati

Mlada fudbalska reprezentacija u petak (15h) dočekuje Jermeniju, a četiri dana kasnije u istom terminu i Finsku

3324 pregleda 5 komentar(a)
Milan Vukotić vezista mlade reprezentacije i Budućnosti, Foto: FSCG
Milan Vukotić vezista mlade reprezentacije i Budućnosti, Foto: FSCG

Jermenija u petak, pa Finska narednog utorka - mladi fudbaleri Crne Gore kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavlju sa dva meča pod Goricom, a za te okršaje selektor Nikola Rakojević je objavio spisak.

Iskusni stručnjak se odlučio da 25 igrača, a među njima je Andrej Đurić iz Spartaka iz Trnave, koji još nema pravo nastupa u zvaničnim utakmicama, jer je u procesu dobijanja crnogorskog državljanstva.

Mladi štoper rođen u Beogradu ranije je kod Dejana Stankovića igrao za Crvenu zvezdu, ima i dva nastupa za mladu reprezentaciju Srbije, ali je nedavno odlučio da u budućnosti nastupa za naš nacionalni tim.

"Mladi sokoli" su na startu kvalifikacija savladali Jermeniju u gostima, da bi nakon toga upisali dva poraza - od Švajcarske i Albanije, takođe u gostima. Prvi meč koji su trebali da odigraju pred svojim navijačima - revanš sa Albanijom - prekinut je u 28. minutu zbog velike kiše i biće nastavljen 7. juna.

Povratnik u reprezentaciju je i bek Bojan Adžić, koji je ranije dobijao šansu kada je selektor bio Miodrag Vukotić.

SPISAK: Golmani - Nikola Ivezić (Lomel), Sergej Joksimović (Jedinstvo), Filip Domazetović (Budućnost). Odbrana: Bojan Adžić (Radnički KG), Ljubomir Pejović (Mladost DG), Damjan Dakić (Arsenal), Robert Đeljaj (Dečić), Marko Franeta (Petrovac), Ognjen Gašević (Budućnost), Petar Vuković (Jezero), Nikola Vuković (Mornar), Andrej Đurić (Spartak Trnava). Vezni red: Arnel Kujović (Baden), Andrej Bajović (Dečić), Aleksa Golubović (Rudar), Aleksa Ćetković (Arsenal), Milan Vukotić (Budućnost), Igor Pajović (Sutjeska), Nikola Janjić (Komarno). Napad: Đorđe Šaletić, Dušan Vuković, Vuk Striković (Sutjeska), Damjan Mugoša (Arsenal), Dejan Perović (Petrovac), Balša Tošković (Lokomotiva).

GRUPA E

Petak, 22. mart

15.00h Crna Gora - Jermenija

Utorak, 26. mart

15.00h Crna Gora - Finska

Bonus video: