Aćerbi zbog optužbi za rasizam napustio kamp "azura", umjesto njega uskočio Manćini

Fudbaler Napolija Žuan Žezus je najprije uvrede prijavio glavnom sudiji meča, ali je na kraju utakmice između Intera i Napolija izjavio da mu se Aćerbi izvinio i da bi takve stvari trebalo da ostanu na terenu

3292 pregleda 0 komentar(a)
Aćerbi tokom meča sa Napolijem, Foto: Reuters
Aćerbi tokom meča sa Napolijem, Foto: Reuters

Italija će se na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama polako spremati za Evropsko prvenstvo, tokom marta očekuju je mečevi sa Venecuelom i Ekvadorom, ali sa "azurima" preko okeana neće putovati Frnćesko Aćerbi.

Razlog su ozbiljni i vežu se za optužbe za razisam.

Tokom nedjeljnog derbija između njegovog Intera i Napolija za rasističke uvrede ga je optužio Žuan Žezus, zbog čega je štoper "nerazura" danas morao da napusti trening kamp "azura".

Žezus je najprije uvrede prijavio glavnom sudiji meča, ali je na kraju utakmice izjavio da mu se Aćerbi izvinio i da bi takve stvari trebalo da ostanu na terenu.

Ipak, nakon jutrošnjeg razgovora sa selektorom Lućanom Spaletijem dogovoreno je da je za sada najbolje da Aćerbi preskoči ovo okupljanje reprezentacije, pa je umjesto njega pozvan defanzivac Rome Đanluka Manćini.

Aćerbi je navodno objasnio Spaletiju svoju verziju događaja sa meča protiv Napolija.

"Aćerbi je jutros stigao na okupljanje reprezentacije u Rimu, objasnio je selektoru u saigračima šta se dogodilo, a zbog mira u reprezentaciji pred put u SAD odlučeno je da je najbolje da preskoči ovu akciju", saopštila je Fudbalska federacija Italije.

Italija će sa Venecuelom igrati u četvrtak u Fort Loderdejlu, dok je tri dana kasnije u Nju Džerziju očekuje duel sa Ekvadorom.

Bonus video: