Štrajh odlazi iz Frajburga poslije više od 12 godina

Pod njegovim vođstvom, Frajburg je doživio najprosperentniji period u svojoj istoriji. U sezoni 2022/23, on je prvi put u istoriji odveo klub u osminu finala Lige Evropa, a 2022. je bio i nadomak trofeja ali je Frajburg na penale poražen u finalu Kupa Njemačke od Lajpciga

2908 pregleda 0 komentar(a)
Štrajh, Foto: Reuters
Štrajh, Foto: Reuters

Trener fudbalera Frajburga Kristijan Štrajh napustiće na kraju sezone taj klub poslije više od 12 godine, saopštio je danas taj bundesligaš.

Štrajh, koji je na klupi Frajburga od januara 2012, odlučio je da ne produži ugovor.

"Dugo sam razmišljao i vodio mnogo diskusija, ali vjerujem da je pravo vrijeme da ustupim mjesto novoj energiji, novim ljudima i novim mogućnostima", rekao je 58-godišnji Štrajh u videu objavljenom na sajtu kluba.

Pod njegovim vođstvom, Frajburg je doživio najprosperentniji period u svojoj istoriji. U sezoni 2022/23, on je prvi put u istoriji odveo klub u osminu finala Lige Evropa, a 2022. je bio i nadomak trofeja ali je Frajburg na penale poražen u finalu Kupa Njemačke od Lajpciga.

Štrajh je dobijao ponude nekoliko njemačkih klubova sa većim budžetima, ali uvijek birao da ostane u Frajburgu.

On je postao zvijezda u Frajburgu, ali je bio cijenjen i šire zbog svojih stavova pošto je pozvao Njemce da se suprotstave usponu krajnje desničarske stranke Alternative za Njemačku (AfD).

"Ako sada ne ustanete, to je zato što ništa niste naučili. Mislim da je veoma važno suprotstaviti se gluposti i desničarskom ekstemizmu u svim njegovim oblicima", rekao je Štrajh.

Bonus video: