Kuč: Želimo dvije pobjede, ali nekada rezultat nije najvažniji

Crnogorski fudbaleri sa novim selektorom Robertom Prosinečkim na pripremama u Antaliji: Probaćemo da uradimo ono što nismo do sada - da se plasiramo na veliko takmičenje - kaže iskusni vezista

7620 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri su se juče okupili u Antaliji, a danas imali prvi trening pod komandom novog selektora Roberta Prosinečkog.

Popularni Robi je prije nekoliko dana najavio da želi da stvori ofanzivniju Crnu Goru nego što je bio slučaj ranije, a prvi cilj je da ekipu pripremi za dvije prijateljske utakmice - u četvrtak je od 18 sati rival Bjelorusija, a u ponedjeljak se „hrabri sokoli” u istom terminu sastaju sa Sjevernom Makedonijom.

„Svaka promjena može da donese neku pozitivnu razliku. Najvažnije je da smo zdravi, da je atmosfera kao i uvijek na pravom nivou, a sa novim selektorom probati da uradimo ono što nismo do sada - da se plasiramo na veliko takmičenje. U posljednjim kvalifikacijama smo bili u igri do posljednjeg momenta, nadam se da ćemo u narednim imati više sreće”, rekao je vezista Edvin Kuč.

Kuč, kapiten Balkanija sa Kosova, u oktobru prošle godine je debitovao za crnogorsku selekciju i brzo pokazao da je pojačanje.

Stevan Jovetić, Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

„Počeli smo sa radom, ulazimo u novi sistem. Pred nama su dvije utakmice i svi želimo da pobijedimo, ali nekada ni to nije najvažnije. Bitno je i da se upoznamo na pravi način i uigramo kako bismo bili pravi kada dođu važne utakmice. Na nama je da na pravi način iskoristimo četiri prijateljska meča i da u kvalifikacije uđemo spremni i uigrani”, istakao je Kuč.

Nakon akcije u Antaliji, naši fudbaleri će u junu odmjeriti snage sa Belgijom u gostima i Gruzijom u Podgorici.

Biće to posljednje provjere pred septembarski start B Lige nacija.

Crna Gora na otvaranju gostuje Islandu 6. septembra, tri dana kasnije pod Goricom dočekuje Vels.

Bonus video: