Generacija koja zaslužuje Euro - mladi sokoli kreću u let ka Sjevernoj Irskoj

Omladinci Crne Gore sjutra (srijeda, 15h) protiv domaćina Norveške otvaraju elitnu rundu kvalifikacija za EP - rivali na turniru koji traje do utorka još su Izrael i BiH, a samo će pobjednik čekirati kartu za šampionat kontinenta

12484 pregleda 36 reakcija 5 komentar(a)
Istorijska šansa za talentovanu Crnu Goru: Nikola Medojević, vezista Rijeke, Foto: FSCG
Istorijska šansa za talentovanu Crnu Goru: Nikola Medojević, vezista Rijeke, Foto: FSCG

Nordijska kombinacija krije put do istorijskog Eura - norveški grad Šijen i "Odd stadion" spremni su za elitne bitke.

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra (15h) protiv domaćina Norveške počinje elitnu rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo - generacija koja je talentom odavno "kupila" cijelu državu sada će imati priliku da sve kruniše.

"Očekivanja su najveća", jasno su poručili Nikola Medojević i Milan Roganović, vezista Rijeke odnosno desni bek Partizana.

Mladi sokoli, osim Norveške, do Eura koji narednog ljeta organizuje Sjeverna Irska, pokušaće da odlete i preko Izraela i Bosne i Hercegovine - samo najbolja ekipa iz ovog društva "kupiće kartu" za šampionat kontinenta.

"Možda na papiru ova grupa u elitnoj rundi i jeste lakše od one u kvalifikacijama, ali čim je neko stigao do ovog nivoa to dovoljno govori - naravno da nas očekuju teške bitke", dodao je Medojević.

Trenutno je u mislima samo domaćin.

"Prvi meč je najvažniji, da to dobijemo, a onda će sve biti lakše. Čeka nas brza ekipa, koja je veoma opasna iz kontranapada", naglasio je Medojević.

Od trenutka koji mnogi nazivaju istorijskim momci Gorana Perišića ne mogu pobjeći, pošto bi mogli da postanu prva fudbalska selekcija iz naše zemlje koja se našla na velikom takmičenju.

"Vjerujem u saigrače i u sebe da možemo da napravimo istorijski rezultat, tu je i Vasilije Adžić i zaista mislim da možemo da ispišemo istoriju", optimista je Velimir Ljutica, defanzivac Mornara.

Da znaju kako se igra sa jakim rivalima naši momci su pokazali mnogo puta ranije - posljednji put tokom aktuelnih kvalifikacija kada su elitnu rudnu izborili zajedno sa Austrijom, a ispred Engleske i Velsa.

"Samopouzdanje je ogromno, što je i logično kad smo se našli u elitnoj rundi. Očekujemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sve tri reprezentacije su jake, ali najvažniji je prvi meč", smatra Roganović.

Norveška je do elitne runde stigla kroz mnogo lakšu grupu - momci Luisa Pimente savladali su Gibraltar, Letoniju i Mađarsku, uz gol-razliku 15:1.

GRUPA 3

Srijeda

15.00h Norveška - Crna Gora

19.00h BiH - Izrael

Subota

15.00h Norveška - BiH

19.00h Izrael - Crna Gora

Utorak

15.00h Izrael - Norveška

19.00h Crna Gora - BiH

Bonus video: