Put do istorije sada će biti mnogo teži - Norveška furioznim startom srušila mlade sokole

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore porazom od domaćina (2:1) otvorila elitnu rundu kvalifikacija za Euro 2025

14463 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Vasilije Adžić je iz slobodnog udarca postigao jedini gol za naš tim, Foto: FSCG
Vasilije Adžić je iz slobodnog udarca postigao jedini gol za naš tim, Foto: FSCG

Sve ono za šta su se spremali od početka decembra kada su saznali imena rivala palo je u vodu nakon samo 14 minuta - Norveška je sa dva brza gola najavila da će put do istorije za "mlade sokole" biti mnogo teži nego što se očekivalo.

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore porazom je otvorila elitnu rundu kvalifikacija za Euro 2025 i tako značajno umanjila šanse da se plasira na turnir u Sjevernoj Irskoj - Norveška je u svom Šijenu slavila 2:1.

Ekipa Gorana Perišića prva je zaprijetila na "Odd stadionu", kada je nakon kornera Vasilija Adžića šutirao Bodin Tomašević. Štoper Budućnosti tada nije bio precizan, ali nažalost jeste na drugoj strani kada je samo nekoliko minuta kasnije zatresao svoju mrežu (1:0).

Taj autogol kao da je presjekao naš nacionalni tim, što su hladnokrvni i očigledno veoma dobri Skandinavci veoma brzo kaznili - i to preko momka koji igra za lokalni Odd, Borka Bang-Kitilsena (2:0).

U nastavku je selektor Perišić pokušao sa izmjenama, ušli su Balša Mrvaljević, i Nikola Medojević, bilo je i pokušaja preko Adžića, Lazara Maraša, Mrvaljevića, a gol je stigao, ipak, prekasno - u 82. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio Adžić (2:1).

Do kraja elitne runde Crnu Goru očekuju i dueli sa Izraelom (subota, 19h) i Bosnom i Hercegovinom (utorak, 19h), ali je jasno da Perišićevi momci više ne odlučuju sami o svojoj sudbini već će im biti potrebno i da Norveška izgubi neki od svoja dva meča.

Mjesta na Evropskom prvenstvu ima samo za najbolju ekipu iz Šijena.

NORVEŠKA - CRNA GORA 2:1

(Tomašević a.g. 9, Bang-Kitilsen 14 - Adžić 82)

Šijen - "Odd stadion". Sudija: Mikel Reder (Danska). Pomoćnici: Deniz Jurdakul (Danska), Martinš Svipsts (Letonija). Žuti kartoni: Haram, Granos (Norveška), Medojević, Mrvaljević (Crna Gora).

Norveška: Beršhajm - Glena, Holten (od 80. Resten), Haram, Andresen (od 83. Kjelsen) - Hjerte Dal - Egeli (od 70. Nihajm), Granos (od 80. Heland), Nipan, Bang-Kitilsen (od 70. Kilen) - Norhajm.

Crna Gora: Kriještarac - Roganović, Lečić, Tomašević, Maraš - Miranović (od 80. Vukanić), Bulatović, Adžić - Perović, Krivokapić (od 57. Medojević), Golubović (od 46. Mrvaljević).

GRUPA 3

Danas

Norveška - Crna Gora 2:1

19.00h BiH - Izrael

Subota

15.00h Norveška - BiH

19.00h Izrael - Crna Gora

Utorak

15.00h Izrael - Norveška

19.00h Crna Gora - BiH

Bonus video: