Perišić: Sami smo sebi dali dva gola, raduje me reakcija u drugom poluvremenu

Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena od domaćina Norveške 2:1 na startu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

4401 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Bojažljiv početak meča skupo je koštao omladinsku reprezentaciju Crne Gore, ocijenio je selektor Goran Perišić nakon poraza od Norveške 2:1 na startu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Domaćin turnira je, naime, već nakon 15 minuta vodio 2:0, a poveo je autogolom Bodina Tomaševića.

"Važnost meča kao da nam je okovala noge, pa smo bojažljivo ušli u utakmicu. I pored toga što smo prvi zaprijetili iz prekida, već u prvih 15 minuta smo bukvalno sami sebi dali dva gola i zakomplikovali situaciju. Raduje me dobra reakcija momaka, naročito u drugom dijelu prvog poluvremena, kao i tokom čitavog drugog poluvremena, kada se igralo isključivo na polovini domaćina. Stvorili smo nekoliko odličnih šansi, koje nismo uspjeli da realizujemo".

Vasilije Adžić je u 81. minutu iz slobodnog udarca smanjio na 2:1

"Osim tog slabog starta, momcima nemam što da zamjerim, dali su sve sto su mogli u ovom trenutku, ali nažalost to danas nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat, iako sam mišljenja da smo po prikazanom zaslužili mnogo više", dodao je Perišić.

Naredni meč na turniru Crna Gora igra u subotu protiv Izraela, a rundu zatvara u utorak duelom protiv Bosne i Hercegovine.

Samo prvoplasirana ekipa plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

Bonus video: