Kreće Robijeva era - rezultat važan, utisak još važniji

Fudbaleri Crne Gore na debiju Roberta Prosinečkog igraju protiv Bjelorusije, prijateljski meč u Antaliji počinje u 18 sati

7556 pregleda 5 komentar(a)
Fudbaleri Crne Gore na treningu u Antaliji, Foto: FSCG/Filip Roganović
Fudbaleri Crne Gore na treningu u Antaliji, Foto: FSCG/Filip Roganović

Zoran Filipović je debitovao kada i Crna Gora, pobjedom nad Mađarskom, Zlatko Cico Kranjčar izgubio je prva tri (prijateljska) meča, Branko Brnović imao vatren premijerni duel sa Engleskom (2:2), Ljubiša Tumbaković morao da čestita Grcima, dok su Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović krenuli pobjedama nad Mađarskom odnosno Letonijom...

Kucnuo je trenutak i za debi sedmog selektora "sokola", za početak ere Roberta Prosinečkog, koji je bez sumnje najveće fudbalsko ime koje će sa klupe predvoditi Crnu Goru.

Naš nacionalni tim novi ciklus otvara u Antaliji - Crna Gora danas od 18 sati na Sportskom kompleksu "Mardan" igra prijateljski meč protiv Bjelorusije.

"Rezultat nije najbitniji, ali uvijek je lijepo pobijediti i bilo bi dobro za atmosferu i sve što slijedi", poručio je Prosinečki na pres konferenciji pred ovaj meč."Rezultati će biti najvažniji od septembra kada krene Liga nacija, preko koje može da se ode na veliko takmičenje i bitno je da tu budemo pravi takmičari i sposobni da igramo sa svima".

Prosinečki na treningu sokola u Antaliji
Prosinečki na treningu sokola u Antalijifoto: FSCG/Filip Roganović

Fudbal je velika zabava

Novi selektor ne krije da želi novu Crnu Goru...

"Da, želio bih da vidim drugačiju reprezentaciju nego do sada, što ne znači da nije bila dobra, jer joj je malo nedostajalo za veliko takmičenje", kaže hrvatski stručnjak.

Naglasio je da će probati da poprave to nešto što je nedostajalo.

"Da budemo ekipa koja voli i želi da igra, jer fudbal je velika zabava i tako ga treba gledati - uz profesionalizam koji mora da postoji, a naši momci su tu izvanredni i daće sve da napravimo dobar rezultat", istakao je Prosinečki.

Posjed...

Bjelorusiju čini miks iskusnih i mladih igrača, koji uglavnom nastupaju u domovini i Rusiji, a čini se da se u igri španskog stručnjaka Karlosa Alosa sve vrti oko veziste Maksa Ebonga, koji se istakao golovima u posljednjim kvalifikacijama za Euro 2024.

"Bjelorusija ima kvalitet i igra čvrsto, defanzivno je jaka, a opasna u kontranapadima. Njeni igrači znaju šta hoće i nisu nimalo lak rival", objasnio je Prosinečki.

Ipak...

"Fokusirani smo na našu reprezentaciju - najviše me zanima šta mi možemo da pokažemo. Želimo da imamo veći posjed lopte i sprovedemo što smo zamislili", zaključio je selektor Crne Gore.

Meč Crna Gora - Bjelorusije igra se na Sportskom kompleksu "Mardan", kapaciteta 7.428. Uglavnom se koristi za pripremne utakmice, a još 2008. bio je domaćin finalne utakmice Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina.

Stadion na kojem će se igrati današnji meč
Stadion na kojem će se igrati današnji mečfoto: Printscreen YouTube/Falfal Nick

Bonus video: