Jermenija i Finska stižu u Podgoricu: "Ako želimo nešto da uradimo, moraćemo da dobijemo oba meča"

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavlja utakmicama protiv Jermenije (petak, 15h) i Finske (utorak, 15h)

3701 pregleda 0 komentar(a)
Janjić, Foto: FSCG
Janjić, Foto: FSCG

Pobjedu u Abjovanu na startu pomalo su pokvarili porazi u Švajcarskoj i Albaniji, ali ono što je trenutno najvažnije "mladi sokoli" i dalje sve mogu da isprave - i to konačno pred svojim navijačima.

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavlja utakmicama protiv Jermenije (petak, 15h) i Finske (utorak, 15h) - oba meča igraće se pod Goricom.

"Ako želimo nešto da uradimo, moraćemo da dobijemo ova dva meča. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome", poručio je Nikola Janjić, univerzalac koji nastupa za slovačku ekipu Komarno.

Da li su momci Nikole Rakojevića spremni za takav epilog martovskih kvalifikacije?

"Naravno da možemo da uzmemo svih šest bodova - da mislimo drugačije, ne bismo ni izlazili na teren", jasan je Janjić.

Golom Balše Toškovića naš mladi nacionalni tim kvalifikacije je otvorio pobjedom u Jermeniji (1:0), da bi nakon toga upisao poraze od Švajcarske (4:2) i Albanije (2:0) u gostima, dok je revanš sa komšijama sa istoka pod Goricom prekinut zbog velike kiše i biće nastavljen u junu.

"Kada se pogledaju dosadašnji mečevi u grupi, mislim da smo mogli da imamo bolji saldo. Tu naročito mislim na utakmicu protiv Albanije, gdje smo mogli više i poraz od 2:0 ne odražava pravo stanje na terenu. Možda nas je poremetio i crveni karton dobijen u prvom poluvremenu tog meča, ali što je – tu je", naglasio je nekadašnji fudbaler Sutjeske.

Crna Gora će sada biti oslabljena pošto je Vasilije Adžić, budući vezista Juventusa, sa omladinskom reprezentacijom u Norveškoj, gdje se igra elitna runda kvalifikacija za Euro.

"Sada igramo pred svojim navijačima i moramo da damo maksimum. Motivisani smo, spremni i nema izgovora kada je reprezentacija u pitanju, nadam se da ćemo sve nadoknaditi sada", zaključio je Janjić.

Grupa E

Petak

15.00h Crna Gora - Jermenija

17.00h Albanija - Finska

Utorak

12.00h Jermenija - Rumunija

15.00h Crna Gora - Finska

17.00h Albanija - Švajcarska

Standings provided by Sofascore

Bonus video: