Utakmice kod kuće koje će odrediti sudbinu - mladi sokoli za početak napadaju Jermeniju

Mlada reprezentacija Crne Gore danas u kvalifikacijama za EP dočekuje Jermeniju (15 h), u utorak Finsku

4683 pregleda 5 komentar(a)
Milan Vukotić, adut Crne Gore, Foto: FSCG
Milan Vukotić, adut Crne Gore, Foto: FSCG

Slovačka će naredne godine u junu biti domaćin najboljim mladim selekcijama kontinenta, a ukoliko “sokoli” žele da se uključe u bilo kakve priče o odlasku na veliko takmičenje moraće prije svega da budu bez greške na svom terenu.

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore nakon tri utakmice u gostima konačno (ovog puta bez kiše i prekida) igra kao domaćin - najprije danas od 15 sati pod Goricom sa Jermenijom, a potom u istom terminu i na istom mjestu u utorak protiv Finske.

“Mislim da smo spremni, vjerovatno ćemo to i pokazati. Uvijek govorim - spremni smo onoliko koliko će pokazati rezultat”, poručio je selektor Nikola Rakojević.

Njegovi momci golom Balše Toškovića otvorili su kvalifikacije pobjedom u Jermeniji (1:0), da bi nakon toga upisali poraze od Švajcarske (4:2) i Albanije (2:0) u gostima, dok je revanš sa jugoistočnim komšijama pod Goricom prekinut zbog velike kiše i biće nastavljen u junu.

Rakojević
Rakojevićfoto: FSCG

Sada slijede utakmice pred našim navijačima, a sa osvojenih šest bodova Crna Gora bi uz isti broj mečeva došla na bod od drugoplasirane Rumunije, a na dva od lidera Švajcarske.

“Imamo tri utakmice kod kuće (uključujući i nastavak protiv Albanije) i te utakmice će opredijeliti gdje ćemo biti na kraju kvalifikacija. Normalno, najvažnija je prva utakmica”, jasan je iskusni stručnjak.

A, prva je Jermenija koja je u prethodnih pet utakmica osvojila samo bod (doduše, protiv Švajcarske) i ima gol-razliku 1:18.

“Sigurno je da rezultati koje ima Jermenija ne odgovaraju njenoj igri, trci i ponašanju na terenu. Većinu golova su primili iz sopstvenih grešaka. Pokušaćemo da i mi iskoristimo te greške i nadam se da ćemo u tome i uspjeti”, naglasio je Rakojević.

“Mislim da niko ne može lako da se pobijedi, moraćemo da uložimo mnogo truda da bismo došli do nova tri boda u kvalifikacijama”.

Jedan od Rakojevićevih aduta biće vezista Milan Vukotić, koji ima jasnu poruku pred duel sa Jermenijom.

“Očekujem pobjedu, tim prije što igramo kod kuće. Favoriti smo na papiru i vjerujem da ćemo to pokazati i na terenu. Pružićemo maksimum i vjerujem da će nam to donijeti pobjedu”, istakao je Vukotić.

I “desetka” Budućnosti očekuje drugačiju Jermeniju od one koju je Crna Gora savladala u Abovjanu.

“Jermeni sa novim selektorom igraju u drugačijoj formaciji nego ranije, nijesu više sa trojicom u posljednjoj liniji, već četvoricom, što nam i odgovara. Vjerujem da možemo da uzmemo šest bodova u naredna dva meča i nadoknadimo ono što smo propustili u Albaniji”, zaključio je Vukotić.

Grupa E

Danas

15.00h Crna Gora - Jermenija

17.00h Albanija - Finska

Utorak

12.00h Jermenija - Rumunija

15.00h Crna Gora - Finska

17.00h Albanija - Švajcarska

Standings provided by Sofascore

Bonus video: